Autor: Ehitusuudised • 26. aprill 2024

Eesti tööjõu tootlikkus sörgib teiste riikide sabas

Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla
Ettevõtete konkurentsivõime sõltub tootlikkusest, kuid kahjuks oli Eesti tööjõu tootlikkus ülemöödunud aastal OECD riikide võrdluses tagumiste hulgas, sest meie tööjõukulude kasv on liiga kiire, kuid innovatsiooni vähe, analüüsis Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina keerulist olukorda.

Konkurentsivõimega tegelemine on küll iga ettevõtte enda vastutada, kuid selles ei mängi rolli ainult ettevõte ise. Seda mõjutavad ettevõtluskeskkond, tööjõu kvaliteet ja inimkapital laiemalt, eelarve- ja rahapoliitika, poliitiliste institutsioonide efektiivsus, geograafiline asukoht ja tarneahelad ning veel paljud muud tegurid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785