Autor: Ehitusuudised • 21. aprill 2024

Soome kinnisvara vaikelu jätkub

Kukkuvad hinnad ja olematu nõudlus on seisanud Soomes kinnisvaraarenduse. Alustatud elamuehitusprojektide arv oli Soomes mullu madalaim aastast 1995 alates ja sama kaugele kukkunud ehituslubade arv viitab vaikelu jätkumisele, kirjutas SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor

Välisnõudlusest tulenevate murede kõrval on Soomes aga veelgi suuremaid probleeme sisenõudlusega. Nimelt on nõrga ekspordi kõrval olnud teine peamine majanduslangusse panustaja põhivarainvesteeringute vähesus. Ja seda mitte ettevõtete skeptilisuse tõttu uute investeeringute tegemisel, vaid ennekõike kinnisvarasektoris toimuva tõttu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785