15. märts 2024

Nestor: Põhjamaade turud niipea ei taastu

Kahjuks pole positiivset muutust ekspordis veel toimunud ka sellel aastal. Viimati avaldatud numbrid Eesti ekspordi kohta jaanuaris, näitavad selle 11% kahanemist mullusega võrreldes. Seejuures oli meie peamiste kaubanduspartnerite Soome ja Rootsi suunal langus veelgi suurem, analüüsis olukorda SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Foto: SEB Pank

Eesti ekspordi nõrkus on seotud sellega, mis toimub meie peamistel sihtturgudel, ennekõike Põhjamaades, Soomes ja Rootsis. Ekspordi vabalangus ühtib ajaliselt Euroopas aset leidnud suurte intressitõusudega, mis on olnud eriti valulikud just meie kaubanduspartnerite jaoks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785