Autor: Maria Freimann • 22. aprill 2024

Eesti hooned peavad ka 50 aasta pärast püsti seisma

Keegi ei tea täpselt, milline saab Eestis olema vihmade ja põudade intensiivsus ja sagedus, kuumalained ja õhukvaliteet. Milliste tegevustega aga tuleks varakult alustada, et hooned ka 2070. aasta kliimas vastu peaksid, soovitab WHAT IF platvormi asutaja Maria Freimann.
Tulevikuhoonet ei saa projekteerida lihtsalt minevikku vaadates, rõhutab Rohetiigri „Ehituse teekaart 2040“ kaasautor ning kinnisvara- ja juhtimisteenuste platvormi WHAT IF asutaja Maria Freimann
Foto: Cärol Liis Metsla

Kliimamuutustega suurenevad nõuded nii projekteerimisele, ehitamisele kui hoone korrashoiule. Muutuma peavad ka harjumuspärased ehitusviisid, olemasolevad lahendused ja "nii on varem tehtud" suhtumine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785