Autor: Ehitusuudised • 8. aprill 2024

Jätkuv palgasurve sunnib osasid ettevõtteid sulgema

Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.
Foto: Liis Treimann
Märtsikuine hinnatõus on Eesti jaoks jätkuvalt liiga suur. Kuigi palgad kasvavad, siis hinnakasv võtab ära väga suure osa ostujõu kasvust. Hinnatõusu mõju on näha nii osades tööstuse valdkondades, kus ettevõtete kulud on liiga kõrged ning nad peavad end sulgema, kirjutas Luminori peaökonomist Lenno Uusküla.

Seepärast paraneb ka perede majanduslik kindlustunne aeglaselt ning nende kannatada saab julgus teha kaugemale vaatavaid plaane. Samuti survestab see Eesti hinnakonkurentsivõimet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785