Autor: Teeli Remmelg • 20. märts 2024

Ehitushangetel lüüakse hind endiselt väga madalale

Maru Ehituse juht Margo Dengo on tänavu hinnapäringute arv suurenenud.
Foto: Liis Treimann
Kui eelmine aasta oli peatöövõtjale hea aasta langeva sisendhinna valguses, siis see aasta saab kasumlikkuse mõttes olema palju väljakutsuvam: sisendhind kasvab, kuid peatöövõtuhangetel lähevad hinnad endiselt väga madalale, analüüsis turuolukorda Maru Ehituse tegevjuht Margo Dengo ehitusliidrite arvamusküsitluses.

Hoonete segmendi kaks aastat kestnud ehitusmahu langus on läbi saanud ning tuginedes Statistikaameti andmetele kasvas kalendaarselt ja sesoonselt korrigeeritud ehitusmaht 2023. aasta neljandas kvartalis 2,3%. Samuti nähtub statistikast, et stabiliseerunud ja natuke isegi langenud ehitushind on pöördunud tõusule alates eelmise aasta keskpaigast. Sedapuhku läheb statistika kokku reaalelu tunnetusega: sisendhindades on märgata tõusu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785