Autor: Teeli Remmelg • 19. märts 2024

Tellimuste vähesus esitab ehitajatele tänavu suure väljakutse

Merko Ehitus Eesti ASi üldehitusdivisjoni juht Marek Hergauk.
Foto: Raul Mee
Hetkel on ehitussektoris kõige piiravam tegur ebapiisav nõudlus ja tellimuste vähesus. Suurimas languses on olnud eluhoonete ehitusmahud, mistõttu on sellele sektorile fokusseerunud ettevõtted täna kindlasti keerulises seisus ja otsima arenguks uusi võimalusi kirjutas Merko Ehitus Eesti ASi üldehitusdivisjoni juht Marek Hergauk ehitusliidrite arvamusküsitluses.

Kuna ehitusmahud on turul languses, ei saa käesoleval aastal kasvuvõimalustest rääkida. Suurimas languses on olnud eluhoonete ehitusmahud. Ettevõtted, mis on oma tähelepanu eelkõige sellele suunale fokusseerinud, on täna kindlasti keerulises seisus. Hoonete ehituses on riigihankeid vähe, konkurents väga tihe ja siin kindlasti kõigile soovitud mahus tööd ei jagu. Veidi parem seis on rajatiste ehitamise valdkonnas, kus erinevad Rail Balticu objektid annavad tööd mitmetele sektori ettevõtetele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785