Autor: Ehitusuudised • 11. märts 2024

Puittooted ja kokkupandavad ehitised süvendasid Eesti ekspordi langust

Kui eelmisel aastal kokku tuli ekspordilangusest ligi pool mineraalsete õlide väljeveo vähenemisest, siis selle aasta jaanuaris andsid poole ekspordi langusest hoopis puittooted ja kokkupandavad ehitised, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Eesti ekspordisektori väljavaateid teeb keerulisemaks ka protektsionismi suurenemine maailmaturul, nendib Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Andras Kralla

Jaanuaris vähenes Eesti päritolu kaupade eksport aastases võrdluses 11% ja see on kukkunud järjest juba 15 kuud. Kuigi langus tasapisi taandub, liigub eksporditud kaupade väärtus jätkuvalt allapoole ja see on jõudnud juba kolme aasta taguse tasemeni. Juba eelmise aasta alguses kukkus kaupade eksport allapoole pikaajalist kasvutrendi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785