Autor: Ehitusuudised • 29. november 2023

Madalaima hinnaga hangitud elektritöö suretab välja kompetentsed ettevõtted

Eesti ehitussektoris on elektritööde ettevõtjad sarnaselt teiste tehnosüsteemide rajajatele olnud aastakümneid alltöövõtja rollis, kus peamiseks teenusepakkuja valiku kriteeriumiks on madalaim hind. Tööde teostajatelt nõutakse elektrialast kompetentsust pigem erandjuhtumil ja sedagi ainult vastutavalt isikult, mis seab ohtu töötajate erialastesse oskustesse panustavate ettevõtjate jätkusuutlikkuse.
Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht Kaarel Jänes muretseb, et madalaima hinna kriteerium seab ohtu ka inimeste varad ning elud.
Foto: Raul Mee

Eesti elektritööde ettevõtjaid esindava Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETELi) tegevjuhi Kaarel Jänese sõnul sõnul tähendab madalaima hinnaga hangitav elektritöö ka kõige odavamat tööjõudu ja tihti juhuslikku, koolituseta, oskusteta ja sobivate töövahenditeta elektritöölisi. See annab aga lubamatu eelise ettevõtetele, kes pakuvad teenuse hinda ebaloogiliselt madalal tasemel ausat konkurentsi ja elektriehituse jätkusuutlikkust pärssivate võtetega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785