Autor: Ehitusuudised • 27. november 2023

Swedbank: Ehitajate kindlustunne halveneb vähese nõudluse tõttu

Ehitussektori kindlustunne jätkas kolmandas kvartalis halvenemist. Vähest nõudlust pidas ehitustegevust piiravaks ligi 60% ehitusettevõtetest. Ehitustellimuste portfell halvenes, tööjõu vajadus vähenes ja ehitushindade kasv on pidurdunud, analüüsis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Tallinna tee-ehitus, torustike ja kommunikatsioonide uuendus ja trammitee ehitus. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

Eestis tehtud ehitustööde mahu langus taandus mõnevõrra kolmandas kvartalis – aastases võrdluses vähenes ehitusmaht 7%. Ehitusmaht on languses alates eelmise aasta teisest kvartalist ehk kuuendat kvartalit järjest, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785