Autor: Ehitusuudised • 14. november 2023

Ruukki paigaldab esimesena maailmas fossiilkütustevabast terasest katus

SSAB kontserni kuuluv Ruukki Construction teeb koostööd Honkarakennega, et katsetada SSAB fossiilkütustevaba terase kasutamist katusetoodetes. Soomes Klaukkalas paigaldatakse Honka palkmajale kõigi aegade esimene fossiilkütustevabast terasest toodetud katus. Pilootprojekt on osa Ruukki püüdlustest suunata ehitustööstust süsinikuneutraalsete hoonete poole.
Ruukki katus fossiilivabast terasest.

Soome Klaukkalasse ehitatakse maailma esimene fossiilkütustevabast terasest katusega maja. Soomes Ruukki Vimpeli tehases toodetud Classic katuseprofiil on valmistatud fossiilkütusevabast terasest, mis on kaetud biotehnoloogial baseeruval pinnakattega. Fossiilkütusevabast terasest katus täiendab Honka ökoloogilist ja väikse süsinikujalajäljega palkmaja, mis on ehitatud sertifitseeritud säästva majandamise metsade puidust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785