Autor: Teeli Remmelg • 8. juuni 2023

Ehituse palgaraport 1. kvartal: palgarallit veavad insenerid

Palgasurve väljendub kõige enam ehitusinseneride palkades, kelle palgad on aastaga ehitussektoris enim kasvanud, ületades ka juhtide tasusid. Hoonete lihttööliseid saavad aga endiselt ametlikku palgatõusu teistest visamalt.
Foto: Andras Kralla

Ehitusinseneriks õppimine tasub endiselt ära, sest statistikameti 1. kvartali andmete põhjal oli ehitusinseneridel sektori suurim keskmine palk, ulatudes 2687 euroni (aastane palgakasv 329 eurot), mis on ehitussektoris suurim. Neist ei jää palju maha ka elektriinsenerid – kelle keskmine palk ulatus 2587 euroni. Ehitusjuhid said 2265 eurot (aastaga palk kasvas 165 eurot)

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785