Autor: Ehitusuudised • 24. märts 2023

GALERII Tark ehitus 2023 tõi kokku säästlikust arengust hoolivad juhid

22. märtsil toimus Viimsi Artiumis esmakordselt konverents ja kontaktmess Tark ehitus 2023, mis tõi kokku pea 200 ehitusvaldkonna juhti ja spetsialisti. Vaata galeriist, kes sündmusel osalesid ja kellelt uusi teadmisi saadi.
Ehitusliitude juhid pakkusid praktilisi samme püstitatud kliimaeesmärkidele. Foto: Raul Mee
Foto: Raul Mee
22MAR2023 Konverents Tark Ehitus 2023 . Foto autor Raul mee
Foto: Raul Mee

Tark ehitus toimus konverentsi ja kontaktmessi formaadis esimest aastat. Pealaval astus üles ettekandega või võttis sõna paneeldiskussioonis 15 esinejat ja lisaks sai osaleda 11s uusi lahendusi ja võimalusi tutvustavas töötoas.

Konverentsi peaesineja oli Rootsi ehitusettevõtte Serneke jätkusuutlikkuse juht Kaia Eichler, kes rääkis, mida tähendab ESG, jätkusuutlikkus ja kliimaneutraalsus Rootsi näitel ja millistele mittefinantsilistele näitajatele tuleb ka Eesti ehitussektoris enam tähelepanu pöörata.

Arutelu kliimaeesmärkide täitmise teemal jätkasid Veiko Veskimäe, Taristuehituse Liidu juhatuse liige, Ivo Jaanisoo, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ehituse asekantsler, Ivo Volkov, Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees ja Meelis Einstein, Kunda Nordic Tsement juhatuse liige.

Teised vestlusring "Kuidas saavutada energiamärgiste usaldusväärsus?" pakkusid lahendusi: Raivo Rand, Ehitusfirma Rand ja Tuulberg juht, Jarek Kurnitski, TalTechi ehitusinseneride esindaja, Mihkel Tüür, Arhitekt ja Rait Riim, LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juht

Konverentsi lõpuosas tutvustati, millised digilahendused on ehitajale abiks, et teha asju targemalt ja säästlikult:

Tallinna digikaksiku platvorm, Christopher-Robin Raitviir, Tallinna digitaalehituse juht

Ehituse e-hüppe programm – Jaan Saar, kes asendas haigestunud Regina Viljasaar-Frenzelit, Ehituse e-hüppe programmijuht, MKMI Ehitus- ja elamuosakond

Ehituse Teekaart - Pärtel-Peeter Pere, Miltton

Töötubades ja esitluspindadele tutvustasid uusi lahendusi ja teadmisi: SIEVIN JALKINE OÜ, THERMORY AS, PEIKKO EESTI OÜ, DANFOSS AS, AMPERE PLUS OÜ, FORKLIFT OÜ, AIROBOT TECHNOLOGIES AS, ARUCAD SÜSTEEMID OÜ, BCS ITERA AS, KARL BILDER OÜ, HADES GEODEESIA OÜ, INFRAKIT OÜ, HEAD SOLUTIONS GROUP OÜ, CAVERION EESTI AS, LUMINEC OÜ, ADVOKAADIBÜROO WALLESS OÜ, RANGI MAJA OÜ, EESTI ENERGIA AS, ETS NORD AS.

Täname esinejaid. toetajaid ja osalejaid. Kohtumiseni järgmisel aastal!

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785