Autor: Ehitusuudised • 12. detsember 2022

Evecon rajab suurima päikesepargi Baltikumis

Eesti taastuvenergeetikaettevõte Evecon OÜ ja Prantsusmaa taastuvenergia investeeringutele pühendunud Mirova sõlmisid kolmapäeval taastuvenergeetika arendamise platvormi lepingu, mille raames ehitatakse välja Baltikumi suurim päikesepark.
Baltikumi suurimat päikeseparki hakatakse ehitama juba uuel aastal.
Foto: Evecon

Ehitustööd viiakse läbi 2023 aastal ja pargid hakkavad täisvõimsusel tootma 2024 aasta alguses. Lääneranna, Põhja-Sakala ja Järva vallas paiknevate päikeseparkide väljaehitatav koguvõimsus on 100 megavatti ning aastane prognoositav toodang kuni 100 000 megavatttundi. Lääneranna vallas asuva projekti suurus on 70 MW, mis oleks valmimise hetkel suurim Baltikumis.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785