Autor: Ehitusuudised • 3. juuni 2021

Ehitusplatsil peab hakkama töötajaid registreerima

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mille eesmärk on tagada ehitussektoris ausam konkurents ja vähendada maksupettusi. Selleks võetakse ehitusplatsil kasutusele uus kontrollisüsteem.
Eelnõu kohaselt alustatakse ehitajate töötamise elektroonilist registreerimist.
Foto: Andras Kralla

„Ehituses tegutseb palju ettevõtjaid, kes maksavad töötajatele korralikult palka ja riigile ausalt makse, samas on sektoris jätkuvalt probleeme. Muudatuste eesmärk on tagada seal õiglane konkurents kõigile turuosalistele ning vähendada ümbrikupalkade maksmist ja käibemaksupettusi. Selleks ongi tarvis hakata töötajaid ehitusplatsidel registreerima,“ ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785