Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. märts 2021

Väike-Õismäel jätkatakse vana kaugküttetorustiku väljavahetamist

Uued kaugküttetorud
Energiaettevõte Utilitas jätkab Väike-Õismäe asumi kaugküttetorustiku kaheaastase rekonstrueerimisprojektiga, mille tulemusena tehakse korda kogu Õismäe ringi piirkonna soojustorustik.

Sel aastal uuendatakse kaugküttetorustik Väike-Õismäe asumi lõunapoolses osas. Tööd toimuvad mitmes etapis märtsist oktoobri lõpuni ning kokku uuendatakse ligi 7 km soojustorustikku. Rekonstrueerimise perioodil tuleb ette ajutisi soojuskatkestusi, millest informeeritakse hoonete esindajaid, teatab Haabersti linnaosa valitsus.

„Valdavalt 1970. aastate lõpus ehitatud Väike-Õismäe kaugküttetorustik hakkab amortiseeruma ja selleks, et ennetada elanikele kütte ja sooja vee edastamise häireid, asendatakse vanad torud kaasaegsete töökindlate torudega,“ selgitas Haabersti linnaosavanema asetäitja Oleg Siljanov.

Utilitas alustas Väike-Õismäe kaugküttetorustiku rekonstrueerimisega 2020. aastal. Kaks aastat kestva projektiga vahetatakse välja kogu Õismäe ringi piirkonna kaugküttetorustik uute eelisoleeritud torude vastu. „Suuremahuline projekt mõjutab ligi 230 hoonet ja seetõttu väga paljusid Väike-Õismäe asumi elanikke. Täname kõiki elanikke sujuva koostöö ja mõistva suhtumise eest. Kui projekti lõpetame, varustab edaspidi soojusega kogu piirkonda kaasaegne ja varustuskindel torustik,“ sõnas Utilitase kaugkütteettevõtete juhatuse liige Janek Trumsi.

Sel aastal tehakse korda torustiku lõunapoolne osa, kokku ligi 7 km soojustorustikku, millest 4 km on maa-alune torustik ja 3 km hoonetesisene torustik. „Rekonstrueerimistööde perioodiks paigaldame ligi 7 km ajutist torustikku, et tagada hoonete soojusvarustus ka ehitustööde perioodil,“ täpsustas Trumsi.

Eelmisel aastal asendati kokku Väike-Õismäe põhjapoolses osas üle 8 km torustikku, millest ligi 5 km on maa-alune välistorustik ja 3 km hoonetesisene torustik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785