Autor: Ehitusuudised • 26. jaanuar 2021

Tallinn ehitab Rannamõisa tee laiemaks

Bussipeatus Rannamõisa tee ääres.
Foto: Raul Mee
Sel nädalal alustab Tallinna linn Rannamõisa tee rekonstrueerimise I etapi ettevalmistustöödega. Kui osaga töödest saab algust teha liiklust häirimata, siis veebruari esimesel nädalal algavad ehitustööd mõjutavad ka liikluskorraldust, teatab Tallinna kommunikatsiooniteenistus.

Abilinnapea Kalle Klandorf selgitas, et Rannamõisa tee rekonstrueerimise I etapi ehitustööde käigus rajatakse Tallinna linna ja Harku valla piiril kulgeva Tiskre oja kohale uued sillad. „Olemasoleva betoonist binokkeltruubi asemele tuleb kaks üheavalist 9,75 meetri laiust, kaheteistkümnele kohtvaiale toetuvat raudbetoonsilda. Esmalt ehitatakse välja lõunapoolne sild linna sisenevale liiklusvoole ja seejärel põhjapoolne sild linnast väljuva liiklusvoo teenindamiseks. Samuti korrigeeritakse rekonstrueerimistööde käigus Tiskre oja sängi ning rajatakse silla alla 1,2 meetri laiune kallasrada kalameestele ja jalakäijatele,“ täpsustas Klandorf.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et Rannamõisa tee näol on tegemist suure liikluskoormusega magistraaliga, kus liiklemine tipptundidel kohati veel üsnagi keeruline. „Tallinna linn on Haabersti ringristmiku suuremahuliste rekonstrueerimistööde raames ehitanud Rannamõisa tee kuni Lõuka tänavani neljarajaliseks ning sama on teinud ka maanteeamet riigitee Tallinn–Rannamõisa–Kloogaranna kilomeetritel 2,6–4,1. Nende lõikude vahel on aga endiselt veel kaherealine pudelikael, “ ütles linnaosavanem.

Hanimägi lisas, et sildade ehituse ja praeguse olukorraga kokku viimise tulemusena valmib Rannamõisa tee rekonstrueerimise I etapis 220 meetri pikkune eraldatud sõidusuundadega teelõik ning sellega luuakse eeldus järgmistel aastatel Rannamõisa tee rekonstrueerimise II etapiga alustamiseks. Selle tulemusena valmiks Tallinna linna naaberomavalitsusega ühendav 1,5 km pikkune eraldusribaga 2 + 2 sõidurajaga teelõik.

Rannamõisa teel liiklejatel palutakse järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et ehitustööde tõttu on piirkonnas tavapärane liiklemine häiritud.

Tööd teostatakse Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel. Projektdokumentatsiooni koostas K-Projekt AS, ehitustöid teostab AS TREF Nord. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on 4. november 2021 ning lepinguline maksumus on 994 400 eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785