Autor: Urve Vilk • 17. september 2020

Suurimad ventilatsioonivead tehakse planeerimisetapis

Sisekliima on eriti oluline, kuna kaasajal ehitame õhutihedaid maju. Sellele peab aga mõtlema juba planeerimisetapis, sest hilisem muudatuste tegemine võib osutuda keeruliseks, ütleb Sweco Projekti sisekliima ja hoone veetehnika üksuse juht Peter Haab.
Tallinna Õpetajate Kodus on põhilised säästmismeetmed võimalikult väikese soojusjuhtivusega seinad, võimalikult head aknad, aatriumis kasutatav automatiseeritud passiivne tuulutus ja hallvee soojuse taaskasutuse lisamine.
Foto: RASMUS KOOSKORA

“Mina juhindun oma töös printsiibist, et kütte-ventilatsiooniinsener on teinud oma tööd kõige paremini siis, kui ei saa aru, kas ta on oma tööd üldse teinud,” rääkis Haab konverentsil Säästlik hoone 2020. Kui tellija ja arhitekt teevad rumalaid vigu või lihtsalt liiga lõunapoolseid ja liiga klaasiseid maju, siis projekteerijad peavad seda lahendama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785