Autor: Ehitusuudised • 17. september 2019

Metsa- ja puidutööstuse liit kuulutas välja 2019. aasta puitehitise konkursi

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit kuulutas eelmisel nädalal välja konkursi 2019. aasta parimate puitehitiste leidmiseks. Algatuse eesmärgiks on tõsta esile silmapaistavaid puidust valminud hooneid. Konkurss toimub juba 17. korda.
Parim puitehitis 2018 on Vastseliina Päästehoone.
Foto: MARIS TOMBA

"Puit on tulevikumaterjal. Maailmas, kus kliimaprobleemidest on saamas meie kõigi tajutav mure, on puit üks väheseid materjale, mis suudab pakkuda lahendusi. Kui betoonist hoonete valmistamine eraldab õhku süsinikku, siis puidust hooned talletavad süsinikku. Lisaks on puit äärmiselt mitmetahuline ja mõnus materjal, millega linnaruume ja elukeskkondi luua,“ sõnas konkursi žürii liige, arhitekt Ott Kadarik.

Konkursi raames premeerib Arcwood parimat liimpuidu lahendust, Raitwood parimat fassaadilahendust ja UPM Otepää parimat vineerikasutust. Lisaks eriauhindale kuulutatakse välja ka aasta puitehitise laureaat.

Konkursi žüriisse kuuluvad Ott Kadarik, Yoko Alender, Kätlin Õlluk, Karin Paulus, Jüri Kliimask, Siiri Valner. Võitjate valimisel pööratakse erilist tähelepanu innovaatilistele puidukasutuse lahendustele ning puidu rollile arhitektuurse idee teostusel. “Puitu on hoonete konstruktsioonis ja välis- ning siseviimistluses kasutatud pikalt, kuid ometi tulevad inimesed jätkuvalt välja uute loovate lahendustega, tõestades taaskord, kui universaalne materjal puit on,” lisab Kadarik.

Konkurss on avalik ja nii era- kui juriidilised isikud saavad ehitisi võitlusele esitada käesoleva aasta 2. oktoobrini. Hindamisele kuuluvad hooned ja rajatised, mis valmivad hiljemalt 2019. aasta 7. oktoobriks ning mida pole varasemalt aasta puitehitise võistlusele esitatud.

Konkursi tulemused kuulutatakse välja 31. oktoobril toimuval puidu- ja arhitektuurikonverentsil “Puit - homse elukeskkonna võti”.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785