Autor: Ehitusuudised • 26. juuli 2019

Tallinn kavandab Pirita ja Lasnamäe ühendustee ehitust

Tallinna linnavalitsuses valmisid Narva maanteed ja Kose teed ühendava Mustakivi tee rajamise projekteerimistingimuste eelnõu. Kuni 7. augustini on eelnõu avalikul väljapanekul Pirita linnaosa valitsuses.
Reidi tee ehitus Tallinnas. Mustakivi tee ehitus saab alata pärast Reidi tee valmimist.
Foto: Scanpix

“Mustakivi tee pikendamise näol on tegemist äärmiselt olulise projektiga. Tee pikendamine Narva maanteelt Kose teele aitab muuta kvartalisiseste teede liikluskoormust väiksemaks. Tõuseb liiklusohutus piirkonnas, mis tähendab, et majade vahel kihutatakse vähem ja lastel on õues turvalisem liikuda,” ütes Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Lasnamäe linnaosas jääb kavandatav teetrass Tallinna linna omandis olevale Narva mnt 131d kinnistule. Pirita linnaosas kulgeb kavandatav Mustakivi tee trass Tallinna linna omandis olevatel kinnistutel ja läbib Kase tn 61 Sisekaitseakadeemia kinnistut. “Ka Sisekaitseakadeemia on projektist huvitatud, mistõttu nad eraldavad linnale ka väikese maatüki tee rajamiseks. Nimelt asub Sisekaitseakadeemias ka politsei kiirreageerimisüksus, kelle töö seisukohast on selline terass oluline,” lisas Liinat.

"Kahjuks tuleb projekti käigus mõned puud maha võtta, kuid seda tehakse äärmisel vajadusel. Kui olla projekti suhtes kriitiline, siis tuleks meenutada, miks selline tee-ehitus on vajalik. Läheduses on Kurereha uusarendus, kuhu asub elama ligikaudu 1000 inimest. Kasvab nii inimeste kui ka autoomanike arv. See aga muudab liiklemise veel ajakulukamaks. Seetõttu on vaja investeerida uutesse trassidesse ja ühistranspordiliinidesse,” lisas Liinat.

“Kui Mustakivi tee pikendatakse, siis luuakse parem ühendus mitte ainult Lasnamäe ja Pirita vahel, vaid ka Peterburi tee, Tallinna ringi ja Viimsi vahel. See projekt puudutab väga paljusid inimesi.”

Mustakivi tee pikendamine Narva maanteelt kuni Kose teeni on kooskõlas Lasnamäe elamualade üldplaneeringuga ja Pirita linnaosa üldplaneeringuga.

Enne ehitusprojekti koostamist peavad eskiisi kooskõlastama Tallinna linnaplaneerimise amet, transpordiamet ning keskkonna- ja kommunaalamet.

Kui avalikustamise käigus esitatud kommentaarid saavad kokku kogutud ja arvesse võetud, kuulutab linn välja hanke projekteerija leidmiseks. Projekteerimistingimused kehtivad viis aastat.

Tallinna eelarvestrateegiasse on Mustakivi tee läbimurre planeeritud 2021.-2022. aastaks ehk pärast Reidi tee ehituse lõppu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785