Autor: Ehitusuudised • 25. juuli 2019

Tallinn korrastab Nisu tänava

Augusti alguses alustatakse rekonstrueerimistööd Põhja-Tallinna linnaosas asuval Nisu tänaval, mille linn rekonstrueerib täielikult alates Ristiku tänavast kuni Sõle tänavani. Tööd teostab Viamer Grupp.
Foto: Aleksandr Gužov

Rekonstrueerimistööde eesmärgiks on teekatte uuendamine, jalakäijatele paremate liikumistingimuste loomine, sademevee ärajuhtimise parandamine ning haljastuse korrastamine.

Ehitustööde käigus rajatakse Nisu tänava Ristiku ja Aru tänava vahelises lõigus 6 meetri laiune sõidutee ning Aru tänava ja Sõle tn 42 vahelises lõigus 5 meetri laiune asfaltbetoonkattega sõidutee koos parkimistaskuga diagonaalparkimiseks.

Nisu tänava ja Aru tänava ristmik lahendatakse liikluse rahustamiseks tõstetud ristmikuna. Lisaks rajatakse täiendav künnis Nisu tänav 30 ette ning Nisu tänava 18 ja 20 vahelise juurdepääsutee ette. Tänava mõlemale küljele rajatakse 1,75 meetri laiune betoonkivikattega kõnnitee. Nisu tänava Sõle tänava poolsesse otsa, tänava ja Sõle tänava 40 koolihoone vahelisele alale tuleb pargiala kuhu rajatakse madalhaljastus ning ehitatakse betoonkivikattega kõnniteed koos puhkekohtadega. Rekonstrueeritava lõigu pikkus on ca 450 meetrit.

Lisaks tee-ehituslikele töödele rajatakse tänavale LED-tehnoloogial põhinev tänavavalgustus ning rekonstrueeritakse AS Tallinna Vesi kaasfinantseerimisel tänava alused vee- ja kanalisatsioonitrassid. Tänavale rajatakse sadeveekanalisatsioon.

„Tegemist on väga olulise ja kauaoodatud projektiga, mis puudutab kõiki selle äärde jäävate inimeste elu, aga ka näiteks Sõle spordikeskuse ja Sõle 40 koolihoone külastajaid. Rekonstrueerimise ettevalmistamisel pöördusime ka kohalike elanike poole ja küsisime nende arvamust,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Kohalikel elanikel pinnuks silmas olnud parkimine korrastatakse - Aru ja Sõle vahelisel lõigul rajatakse hulgaliselt parkimiskohti.

Ehitustööde käigus säilitatakse maksimaalselt olemasolevad puud. Selleks paigaldatakse osa trasse puurimismeetodi abil puude alt. Sõle tänava poolsele osale rajatakse minipark, kuhu paigaldatakse vajalik inventar - pingid, prügikastid ja väikevormid.

Projektdokumentatsiooni koostas KLM Projekt OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus on ca 1 090 000 eurot. Tööde valmimisaeg on 30. oktoober.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785