Autor: Eva Kiisler • 8. aprill 2019

Bauroc avas esinduse Šveitsis

Märtsi algul alustas Šveitsis tegevust bauroc poorbetoontoodete ametlik esindaja PERTE Sagl. Bauroci esinduskontor asub Ticinos, Luganos, kuid toodangut on plaanis turustada kõikjal Šveitsis.
Bauroc poorbetoontoodete tehas.
Autor: Raul_Mee

„Bauroc grupi ettevõtetega opereerime neljas riigis, Šveitsis on meil müügiesindus,“ ütles Bauroc ASi tegevdirektor Ivar Sikk. „Kindlasti ei saa seal olema meie põhiturg, sest keskendume eelkõige lähiriikidele, aga meie jaoks on teretulnud kõik turud, kus õnnestub bauroc tooteid müüa.“

Bauroc müüb oma toodangut kokku 10 välisriigis.

„Loodame turul kanda kinnitada pöörates olulist tähelepanu teeninduse kvaliteedile. Müügiesinduse avamisel Šveitsis on meie jaoks kindlasti oluline ka turunduslik pool,“ ütles Sikk.

Küsimusele Šveitsi turu müügieesmärkide osas vastas Sikk: „Loomulikult oleme mõelnud, kui palju kuupmeetreid poorbetoontooteid tahaksime sinna müüa, aga kuna meie aastased kogumahud on väga suured, siis protsentuaalselt ei ole kasv Šveitsi turult märkimisväärne. Esialgu tahame, et sealne maht oleks piisav, et meie kohalik esindaja suudaks ennast ära majandada.“

Bauroci juht toonitas, et ettevõte näeb endiselt põhiliste ekspordiriikidena Lätit, Leedut, Soomet ja Rootsit. „Kaugemad turud on sellised, kus transport mängib juba olulist rolli. Tahes-tahtmata ei ole mõtet selliseid ehitusmaterjale, mille kaalu ja massi suhe pole transpordisõbralik, kaugemale viia,“ toonitas Sikk.

2018. aastal oli Bauroc kontserni müügitulu 30,5 miljonit eurot ja puhaskasum 1,4 miljonit eurot, müügitulust 76 % moodustas eksport.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785