Autorid: Lauri Leet, kaasautor, Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. märts 2019

Parimad ehitusfirmad konkurentsis

Ehitusettevõtted on üldises konkurentsis edukad.
Autor: Eiko Kink
Äripäeva järjekorras 24. edetabel, riigi edukate ettevõtete TOP 100 näitab, et ka ehitusettevõtted on üldises konkurentsis edukad: esimese paarikümne seast leiab neid ligikaudu pool tosinat.

Äripäeva ehitusettevõtete edetabeli võitnud, energeetika- ja tööstusobjektide abikatlaseadmeid monteeriva ja remontiva Eesti Energomontaaž ASi tegevjuht Maksim Lonski esineb ka 6. detsembril 2016 toimuval Eesti Ehituskonverentsil 2016.

Ehitussektori suursündmusel on tänavu fookuses muutused ehitussektoris tormiliselt muutuvas maailmas, arengusuunad ja tulevikutrendid 2017. aastal.

Tutvu programmiga ja registreeri SIIN.

Edetabelis osalevad käibelt 500 suuremat Eesti ettevõtet. Käibe alampiir oli tänavu 14,7 miljonit eurot. Edetabel koostati kuue majandusnäitaja – käive aastal 2015, kasum aastal 2015, käibe kasv aastal 2015 (võrreldes aastaga 2014), ärikasumi kasv aastal 2015 (võrreldes aastaga 2014), käiberentaablus ja varade tootlikkus.

Ehitusettevõtetest on edukaim Kaamos Group OÜ, kes on eelmise aasta 28. kohalt tõusnud seitsmendaks. Ettevõtte eelmise aasta konsolideeritud müügitulu oli 46,3 miljonit eurot ning ärikasum sealjuures 16,6 miljonit. Moodulamade projekteerija, tootja ja paigaldaja Harmet OÜ asub edetabelis 11. kohal(eelmine aasta oli 25.) müügituluga 50,1 miljonit, järgnevad Kesko Senukai Estonia AS(endine Rautakesko) müügituluga 87,1 miljonit.

Enne suurt tõusjat, AS YIT Ehitust (tõusis aastaga 274. kohalt 26. kohale) asub 17. kohal aga tabeli uustulnuk, AS Eesti Energomontaaž. Ettevõtte kujutab endast 1950. aastatel tegutsemist alustanud tootmise ja montaaži erafirmat, tänapäeval on AS Eesti Energomontaaž edukas soojusmehhaaniliste ja naftakeemiliste seadmete monteerija.

Esimese viiekümne hulka mahuvad ehitusfimadest veel Lasita Maja AS, Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS, Saint-Gobain Glass Estonia, TMB AS ja Eesti Höövelliist OÜ.

Täismahus edetabelit vahendab Äripäev.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785