Autor: Ehitusuudised • 7. märts 2019

Nordeconile uus ehitusleping Rootsis

Nordeconi kontserni kuuluv ettevõte SweNCN AB sõlmis lepingu Rootsi kinnisvaraarendajaga Aros Bostad Stockholmi Bromma linnaossa viie kortermaja ja ühe paarismaja ehitamiseks.
Nordecon
Autor: Andras Kralla

„Oleme Rootsis, Stockhomis või Stockholmi lähedal keskendunud ehituse peatöövõtule ning Rootsis tegutsetud pea nelja aasta jooksul ehitanud valmis kolm kortermaja ning praegu on käimas veel ühe ehitus,“ sõnas Nordecon ASi juhatuse liige Priit Luman. „Rootsi ehitusturg on Eestiga võrreldes oluliselt suurem ja võimaluste rohkem, aga seda iseloomustavad ka väga pikad traditsioonid. Selleks, et meid usaldataks, pingutame väga ning Rootsi kogemused on kogu kontsernile väärtuslikud.“

Tegu on Stockholmis Bromma linnaosas asuvate viie kortermaja ja ühe paarismajaga kokku 51 korterit. Arendus kannab nime Nockebyn. Hoonete arhitektiks on Rootsi arhitektuuribüroo DinellJohansson ning arendajaks Aros Bostad. Hooned on 1-5 toaliste korteritega avarate rõdudega ning hoonetekompleksis asub ka hobi ja rattaruum. Kahe hoone all on maaalune parkla. Hoonete eripäraks on tellisfassaadid, mis sobivad hästi kokku ümbritseva piirkonnaga.

Ehitustööd algavad 2019. teises kvartalis ning esimesed elanikud võivad sisse kolida 2020. aasta alguses. Lepingu maksumus on 11,7 miljonit eurot ning sellele lisandub käibemaks.

Bromma on Stockholmi linnaosa umbes 60 000 elanikuga. Bromma on rahulik, kauni looduse ja ilusa arhitektuuriga linnaosa, mida ühendab Stockholmi kesklinnaga tihe rongiliiklus.

Aros Bostad on Rootsi kinnisvaraarendusettevõte, mis tegutseb Stockholmis ja ümbruses keskmise ja kõrgema segmendi eluasemeturul. Ettevõttel on hetkel töös 24 erinevat arendusprojekti, kokku 3700 koduga.

SweNCN AB on ehitusettevõte, mis tegeleb peamiselt projektihalduse ja peatöövõtuga. Meie kogenud spetsialistid pakuvad klientidele kvaliteetset ja terviklikku ehitusteenust nii elamute kui ka avalike, äri- ja tööstushoonete rajamisel. Ettevõte asutati 2015. aastal Rootsis. Alates 2018. aastast kuulub SweNCN AB ühele Eesti suurimale ehitusettevõttele Nordecon AS. Alates 2006. aastast on Nordecon AS-i aktsiad noteeritud Tallinna börsi põhinimekirjas.

Eelmise aasta juunis valmis Nordeconil valis Rootsis kortermaja Väsby Terrass, mille ehitusmaksumus oli 6,3 miljonit eurot.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785