Autor: Ehitusuudised • 29. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Tulevase loomelinnaku ala Paljassaares.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Fotod: Paljassaare saab oma loomelinnaku

Tallinn soovib rajada Paljassaare teele ligi kuue hektari suurusele räämas hoonetega kaetud alale uue äri-, ettevõtlus- ja loomelinnaku. Linnak peaks valmis saama aastaks 2028.

Eelmisel neljapäeval otsustas Tallinna Linnavolikogu anda aktsiaseltsile Tallinna Tööstuspargid üle linna omandis oleva kinnistu aadressiga Paljassaare tee 17. Põhja-Tallinna valitsuse bilansis olnud kinnistul asuvad erinevad tootmis- ja laohooned, millest osad on amortiseerunud. Kasutuskõlblikud hooned on antud erinevatele ettevõtetele üürile.

Kinnistu antakse üle aktsiaseltsile Tallinna Tööstuspargid eesmärgiga rajada sinna äri-, ettevõtlus- ja loomelinnak. Eesmärgiks seatakse tervikliku ärikvartali rajamine, kus oleks võimalused äritegevuseks, tootmiseks, kontori- ja laopindadeks kultuuritööstusele, filmitööstusele ja kergetööstusele.

Linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on projekti eesmärk uute töökohtade loomine ning piirkonna väärtustamine.

“Meile on väga oluliseks märksõnaks uued töökohad loomemajanduse valdkonnas. Näeme, et väga erinevate era- ja avaliku sektorite algatuste koosmõjul on just Kopli ja Paljassaare piirkonnal väga suur arengupotentsiaal. Seal on mitmed mereäärseid kinnistuid, mis on täna kinnised ja kasutusel tööstuslikel eesmärkidel. Arvata võib, et järgmise 10-15 aasta jooksul enamik neist kujundatakse ümber elu- ja äripiirkondadeks. Ka linn panustab omalt poolt – valminud on uued trammiteed, lähiaastatel korrastatakse Kopli poolsaare pargid ja ehitatakse uus hoone Kopli Noortemajale,” ütles Kaljulaid.

Projekti kureeriva abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on eesmärk väärtustada linna maad märksa kõrgemalt.

“Tegemist on kinnistuga, millelt linn teenib täna 6885 eurot ja 74 senti, sest seal asuvad välja üüritavad hooned on kas amortiseerunud või siis üsna kehvas seisus. Ligi 57 tuhandet ruutmeetrit on võimalik kasutada märksa otstarbekamalt ja majandada paremini,” ütles Riisalu.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on linna eesmärk lisaks tulu teenimisele ka piirkonna arengule tervikuna kaasa aidata.

“Loomulikult on linnal kõige lihtsam kinnistu lihtsalt maha müüa, kuid soovime, et sellest kujuneks mitte lihtsalt ärikvartal, vaid loomemajanduse suunitlusega ärilinnak ja selle eesmärgi saavutamiseks on kinnistu arendus läbi linnale kuuluva aktsiaseltsi kindlasti otstarbekam,” ütles Võrk.

Kolmandik projektist on kavas ellu viia aastatel 2019-2023 ning ülejäänud arendus aastatel 2023-2028. Kavas on ka detailplaneeringu algatamine.

Kinnistu on 56 881 m2 pindalaga ning selle turuväärtuseks on hinnatud 479 500 eurot.

Uue loomelinnaku territoorium jaanuaris 2019.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785