Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko pani nurgakivi Tallinna kesklinna suurimale uuele elukvartalile

Foto: Jake Farra
Merko pani 6. novembril nurgakivi oma lähiaastate suurimale korteriarendusprojektile, Uus-Veerenni elukvartalile. Esimesed elanikud kolivad uutesse kodudesse 2019. aasta lõpus.

Lisaks projekti panustavatele partneritele, Uus-Veerenni arendusala naabritele ja uue elukvartali tulevastele elanikele aitasid nurgakivi kindlalt paika Tallinna abilinnapea Andrei Novikov ja kesklinna vanem Vladimir Svet.

Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Jaan Mäe väljendas oma sõnavõtus heameelt, et Uus-Veerenni projekt on väga hästi käima läinud: „Uue elukeskkonna loomisesse panustab parim meeskond nii Merkost endast kui ka arhitektide, maastikuarhitektide ning kõigi teiste meie arendus- ja ehituspartnerite näol.“

Uus-Veerenni elukvartali arhitektid on Tõnis Tarbe ja Johann-Aksel Tarbe, maastikuarhitektuuri lahenduse on loonud Karin Bachmann ja Mirko Traks. Hoone- ja taristuehitustöid teeb ning juhib Merko Ehitus Eesti.

Uus-Veerenni on Tallinna kesklinna suurim terviklik elamuarenduse ala. See paikneb Veerenni asumis Baltika ja Lutheri kvartalite kõrval Veerenni, Vana-Lõuna ja Tehnika tänavate vahel.

Arendusprojekti kogumahus kerkib Uus-Veerennisse järgmise kümne-viieteistkümne aasta jooksul ligi poolsada uut korterelamut ja nende ümber ehitatakse välja avalik linnaruum.

Ehituse esimeses etapis kerkib arendusala Veerenni tänava poolsesse külge kaksteist elamut kokku 137 korteri ja 8 äripinnaga. Valmib kuus kolmekorruselist viilkatusega linnavillat, kaks nelja- ja neli kuuekorruselist kortermaja koos neid ümbritseva elukeskkonnaga.

Kvartalisse rajatakse uued Pille ja Tiiu tänavad, hoonete vahele tekib pargilik elukeskkond, haljastatud sisehoovid ja avalik linnaruum. Kortermajade esimestel korrustel leiavad koha kohalikud bürood ja väikeärid. Arenduse hilisemas järgus valmib lasteaed ja on plaanis ka ühe ärihoone rajamine.

Uus-Veerenni esimese etapi hoonetes on 1–4-toalised korterid, kuuekorruseliste elamute esimestel korrustel asuvad ka äripinnad. Valikus on nii väiksemad linnakorterid kui ka isikliku terrassi ja murualaga suuremad perekorterid. Paljudel korteritel on lodžad, esimese korruse korteritel terrassid.

Korterelamud on B energiaklassiga. Hoonete fassaadidel kasutatakse  tellist, klaasi, terast. Majades on ruumipõhiselt juhitav vesipõrandaküte ja korteripõhine soojustagastusega sundventilatsioon. Korterite sisekliima, läbipääsude ja erinevate näitude juhtimine on läbi automaatika võimalik nii korteri seinalt kui ka interneti vahendusel.

Korterite suurused jäävad vahemikku 35–118 ruutmeetrit ja ruutmeetrihinnad on vahemikus 2142–3255 eurot.

Merko ehitusjärgus arendusprojektid on Uus-Veerenni elukvartal, Pikaliiva elurajoon, Noblessneri korterelamud ja Rand linnavillad Tallinnas ning Tähepargi elukvartal Tartus. Viimased korterid on müügil Tartu mnt 52 kortermajas ja Paepargi elukvartalis. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785