Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti puitmajaklaster sai uue juhi

Eesti puitmajaklastri uue juhina alustas oktoobris tööd Eeva Vahtramäe (esireas keskel).
Foto: Eesti Puitmajaliit
Eesti puitmajaklastrit juhib alates oktoobrist Eeva Vahtramäe, kes seni töötas klastri turundusspetsialistina.

Klastri nõukogu liige, Nordic Houses KT OÜ tegevjuht ning klastri üks asutaja Argo Saul ütles pressiteate vahendusel, et organisatsioonina on klaster äärmiselt keerukas vorm ning selle alus on usaldus.

"Edukas toimimine on seotud aga eelkõige tugeva ja süsteemse juhtimisega. Oleme klastri nõukogus teinud selles osas õnnestunud valikuid, näiteks esimesel viiel aastal juhtis klastrit võimeka käivitajana Elari Kivisoo ning viimasel viiel aastal oluliste kompetentside ja tulemusliku koostöö arendajana Lauri Kivil," ütles Saul. Mõlemad juhid tegutsevad sektoris aktiivselt edasi, Kivisoo eraettevõtluses ning Kivil tegevjuhina Eesti Puitmajaliidus.

Oktoobrist klastri juhtimise üle võtnud Eeva Vahtramäe on praeguseni töötanud klastri turundusspetsialistina. Sauli sõnul on Vahtramäe peamised väljakutsed klastri rahvusvahelise koostöövõrgustiku arendamine ning sihtturgudel sektori uute müügikanalite loomine.

“Eesti puitmajaklastri ja kogu selle tegevuste koordineerijaks asumine on isiklikus plaanis suur samm ja kahtlemata oluline vastutus,” lausub Vahtramäe klastrijuhi rolli eelmiselt üle võttes.  “Samas senise turundustöötaja positsioonilt on klastri areng, sektori ettevõtete profiil ning murekohad hästi  teada.”

Vahtramäe lisab, et puitmajatootjad on võrgustikuna juba praegugi väga võimekad, kuid kindlasti peitub klastris hulgaliselt ressurssi ja kasvupotentsiaali. “Näen, et klastri oluline arengusuund on juba toimiv tootjate ja sidusorganisatsioonide võrgustik ka rahvusvahelistel turgudel efektiivsemalt käima saada ning läbi selle  tagada nii klastri kui klastri ettevõtete konkurentsivõime järjepidev kasv.”

Eesti puitmajaklaster on kohalikke tugevaid majatootjaid, tarneahela partnereid ning teadus- ja haridusasutusi ühendav võrgustik, mille eesmärk on puitmajasektori ekspordivõimekuse, rahvusvahelise tuntuse ning müügi kasvatamine läbi ühistegevuste. Praeguseks on klaster arenenud reaalseks koostööplatvormiks, mis tegeleb sektori eesmärgistatud turunduse ning arendustegevuste koordinaatorina.

Puitmajaklastrisse kuulub 46 ettevõtet, kes esindavad enam kui 60% sektori müügikäibest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785