Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. august 2018

Kristiines algas linna korterelamu rekonstrueerimine

Autor: Tallinna Linnavalitsus
Kristiine linnaosas alustas Nordlin Ehitus aadressil Sõpruse pst 5 asuva linnale kuuluva korterelamu rekonstrueerimist.

Sõpruse pst 5 korterelamu terviklik rekonstrueerimine võimaldab suurendada hoone energiatõhusust, pikendab selle eluiga ning parandab sisekliima kvaliteeti,” ütles abilinnapea Eha Võrk.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul võimaldab nüüdisaegsete sotsiaaleluruumide ja tegevuskeskuse rajamine tõsta sealsete elanike elukvaliteeti. „Tulevikus võimaldavad spetsiaalselt kohandatud eluruumid näiteks eakamatel elanikel just koduses keskkonnas kauem toime tulla ja ei pea kohe hooldekodu teenuseid kasutama“, lisas Mölder.

Rekonstrueerimistööde käigus soojustatakse Sõpruse pst 5 korterelamu hoone fassaad, sokkel, katus, vahetatakse kõik aknad, renoveeritakse kogu küttesüsteem, rekonstrueeritakse ventilatsioonisüsteem ning ehitatakse välja soojustagastusega sissepuhke/väljatõmbe ventilatsioon, paigaldatakse päikesepaneelid ning hallvee soojustagastuse süsteem, trepikotta lisatakse kahele poole avanev lift.

Sõpruse pst 5 korterelamu rekonstrueeritakse kahes etapis. Ehitustööd kestavad kokku 15 kuud ning jõuavad lõpule 2019 viimases kvartalis, esimese etapi tööd lõpetatakse veebruaris ning teise etapi tööd novembris. Hoonesse on projekteeritud kokku 101 elamispinda, millest 19 on kahe- ja 82 ühetoalised, lisaks Kristiine Tegevuskeskuse ruumid. Korterid ja kontoriruumid sisustatakse vajaliku mööbli ja seadmetega. Kogu projekti eelarveline maksumus on 4 050 000 eurot.

Sõpruse pst 5 kortermaja rekonstrueerimisprojekti koostasid Acto Consult OÜ arhitektid Aare Asberi juhtimisel. Rekonstrueerimistöid teostavad OÜ Nordlin Ehitus spetsialistid ja omanikujärelevalve teenust osutavad Inseneribüroo Telora OÜ insenerid.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785