Betoonimesistri juht Kalle Suitslepp.  Foto: Raivo Tiikmaa

Betoonimeister käivitas Tapal betoonitehase

Betoonisegude tootja AS Betoonimeister alustas Tapal kaubabetooni tootmist. Paigaldatud Liebherr Mobilmix 2,25 on moodne mobiilne betoonitehas tunnitootlikusega kuni 100 m3. Betoonimeistri kontsern töötab Eestis kokku viie betoonitehasega, lisaks Tapale Tallinnas, Jõhvis ning Tartus.

Tapa tehase teenindusareaal on Lääne-Virumaa, Järvamaa, Ida-Harjumaa ja Põhja-Viljandimaa.

Tapale, Karja põik 8, soetatud kinnistule paigaldatud suure tootlikkusega mobiilse tehase kolimine ja paigaldamine võttis aega ühe nädala. Rohkem aega kulub liitumistele tehnovõrkudega. Hetkel toimub tootmine elektrigeneraatorit kasutades, elektrivõrguga liitumistööd käivad. Veega varustab tehast Tapa Vesi.

„Betoonisegude optimaalne veokaugus on kuni 50 km. Betoonikeemiat kasutades on tänapäeval võimalik betooni vabalt vedada kasvõi Tallinnast Tartusse,” ütles AS Betoonimeister juhataja Kalle Suitslepp. „Kuid ehitajal on parem tööd organiseerida ning transpordikulusid vähendada, kui betoonitehas ei asu väga kaugel. Oma viie betoonitehasega ning laia ja mitmekülgse autopargiga oleme võimelised operatiivselt teenindama ka kõige suuremaid ja keerulisemaid ehitisi üle Eesti,” lisas Suitslepp.

Kalle Suitslepp: „Vastavalt vajadusele on Betoonimeistril võimalus suuremate tellimuste korral kiiresti üle Eesti betooniveo tehnikat ümber paigutada”.

Betoonimeistri Tapa tehase on üles leidnud juba esimesed kliendid, koostööd on alustatud aktsiaseltsidega Tallinna Teed ja Mapri Ehitus. Kalle Suitsleppa sõnul on mitmed projektid läbirääkimiste ja lepingute sõlmimise faasis.

AS Betoonimeister on 2005. aastal asutatud eesti omanikele kuuluv betoonisegude tootmise ettevõte. AS Betoonimeistri viis tehast asuvad Jõhvis, Tallinnas, Tapal ja Tartus. Ettevõtte autoparki kuulub üle 40 ühiku tehnikat betooni transpordiks ja pumpamiseks.

AS Betoonimeister käive oli 2017. aastal 17 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 80 inimest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785