Autor: Ehitusuudised • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Betoonimesistri juht Kalle Suitslepp.
Foto: Raivo Tiikmaa

Betoonimeister käivitas Tapal betoonitehase

Betoonisegude tootja AS Betoonimeister alustas Tapal kaubabetooni tootmist. Paigaldatud Liebherr Mobilmix 2,25 on moodne mobiilne betoonitehas tunnitootlikusega kuni 100 m3. Betoonimeistri kontsern töötab Eestis kokku viie betoonitehasega, lisaks Tapale Tallinnas, Jõhvis ning Tartus.

Tapa tehase teenindusareaal on Lääne-Virumaa, Järvamaa, Ida-Harjumaa ja Põhja-Viljandimaa.

Tapale, Karja põik 8, soetatud kinnistule paigaldatud suure tootlikkusega mobiilse tehase kolimine ja paigaldamine võttis aega ühe nädala. Rohkem aega kulub liitumistele tehnovõrkudega. Hetkel toimub tootmine elektrigeneraatorit kasutades, elektrivõrguga liitumistööd käivad. Veega varustab tehast Tapa Vesi.

„Betoonisegude optimaalne veokaugus on kuni 50 km. Betoonikeemiat kasutades on tänapäeval võimalik betooni vabalt vedada kasvõi Tallinnast Tartusse,” ütles AS Betoonimeister juhataja Kalle Suitslepp. „Kuid ehitajal on parem tööd organiseerida ning transpordikulusid vähendada, kui betoonitehas ei asu väga kaugel. Oma viie betoonitehasega ning laia ja mitmekülgse autopargiga oleme võimelised operatiivselt teenindama ka kõige suuremaid ja keerulisemaid ehitisi üle Eesti,” lisas Suitslepp.

Kalle Suitslepp: „Vastavalt vajadusele on Betoonimeistril võimalus suuremate tellimuste korral kiiresti üle Eesti betooniveo tehnikat ümber paigutada”.

Betoonimeistri Tapa tehase on üles leidnud juba esimesed kliendid, koostööd on alustatud aktsiaseltsidega Tallinna Teed ja Mapri Ehitus. Kalle Suitsleppa sõnul on mitmed projektid läbirääkimiste ja lepingute sõlmimise faasis.

AS Betoonimeister on 2005. aastal asutatud eesti omanikele kuuluv betoonisegude tootmise ettevõte. AS Betoonimeistri viis tehast asuvad Jõhvis, Tallinnas, Tapal ja Tartus. Ettevõtte autoparki kuulub üle 40 ühiku tehnikat betooni transpordiks ja pumpamiseks.

AS Betoonimeister käive oli 2017. aastal 17 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 80 inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785