Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Simson: Rail Baltica ehitus hakkab Eesti majandust oluliselt mõjutama

Foto: Andres Haabu
Rail Baltica projektis on praegu käimas projekteerimisfaas. Fakt on see, et Rail Baltica hakkab juba ehitusjärgus väga oluliselt Eesti majandust mõjutama, kinnitas majandus- ja taristuminister Kadri Simson eile toimunud Rail Baltica Business Network Estonia aastakoosolekul.

Kadri Simson andis ülevaate Rail Baltica projekti hetkeseisust. Minister rõhutas, et tegemist on Eesti jaoks jätkuvalt olulise projektiga, mille arendamine toimub plaanide kohaselt.

Rail Baltica Eesti äriühingu juht Riia Sillave märkis omalt poolt, et selle aasta Eesti tegevuste graafik on väga tihe. „Näiteks on algamas ehituslogistika uuringud, samuti jätkatakse ehitusmaavarade varustuskindluse uuringutega, alustatakse Pärnu Kaubajaama tasuvusuuringuga ning Tallinna ja Pärnu reisijaterminalide projekteerimisega. Esimeste tulemusteni on jõutud Tallinna Vanasadama ning tulevase Ülemiste reisiterminali ühenduse uuringutes,“ ütles Sillave.

Rail Baltica Eesti ärivõrgustiku juhatuse liige Tõnis Tamme märkis, et ettevõtjate huvi Rail Baltica vastu üha elavneb. „Seda kinnitavad ka mitmed hiljutised rahvusvahelised ülevõtmistehingud Eesti transpordi- ja ehitussektoris, mis on tehtud mõeldes ette uue raudteeühendusega seonduvate põhja-lõuna suunalistele äriperspektiividele. Samuti on hea meel meie võrgustiku liikmeskonna kasvamise üle ning Rail Balticast huvitatud ettevõtjate võrgustiku asutamise üle ka lõunanaabrite juures Lätis,“ sõnas Tamme.

Mittetulundusühing Rail Baltica Business Network Estonia loodi, et anda ettevõtjatele parem võimalus kaasa rääkida uue Rail Baltica raudteega seonduvates küsimustes ning varakult kaasata äriringkondi Rail Baltica arendamisse ja seotud ärivõimaluste kaardistamisse. Mittetulundusühingul on 23 liiget.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785