11 mai 2018
Uudised
Ainult tellijale

Tööjõu puudujääk ehituses süveneb lähiajal veelgi

Foto: Raul Mee

Ehituses vajatakse lähikümnendil aastas ligikaudu 880 uut töötajat: 385 spetsialisti ja 495 oskustöötajat. Kuna aga ehituse erialade lõpetajate arv on väiksem kui uue tööjõu vajadus ja viimastel aastatel õppima asunute arv on langenud, süveneb tööjõu puudujääk lähiajal veelgi.

Ehitus on nii ettevõtete kui ka töötajate arvult üks suuremaid valdkondi, pakkudes tööd igale kümnendale hõivatule Eestis. Arvuliselt on kõige rohkem töötajaid hoonete ehitamises (üle 26 000) ja mitmesugustel eriehitustöödel (üle 20 000) – kokku kolmveerand töötajatest. Rajatiste ehitamisega tegeleb umbes 9000 inimest, arhitekti- ja inseneritegevuste alal 5350 inimest.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785