29. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi ehitab Soome kaks alajaama

Foto: Elektrilevi
Elektrilevi automaatikaspetsialistide projekteerimisel ja seadistamisel valmib 2018 kaks 110 kV alajaama Soomes.

Uue aasta algul hakatakse koostöös Euroopa ühe suurima elektrienergiatootja Vattenfalli tütarettevõttega ehitama kaht alajaama Soomes: Helsingi külje all Jussla 110 kV alajaama ja Lahti lähistel asuvat Kansikkaantie 110/20 kV piirkonnalajaama.

Jussla alajaam hakkab varustama elektrienergiaga andmemajutusteenust pakkuvat Saksa ettevõtet Hetzner. Mõlemad alajaamad valmivad 2018. aasta sügiseks.

Elektrivõrgu automaatikud tegelevad alajaamade sekundaarseadmete ehk automaatika projekti väljatöötamise, projekteerimise ja seadistamisega. Automaatika eraldab võrgust rikkelise osa ning hoiab seeläbi vaatamata rikkele võimalikult suure osa võrgust töös.

Kuna Elektrilevi võrgus on erinevate ajastute ja tootjate seadmed – nii nõukogudeaegsed kui ka kaasaegsed lahendused, nii elektromehaanilised kui ka digitaalsed automaatikaseadmed, on siinsetest automaatikutest kasvanud kõrgelt hinnatud rahvusvahelised eksperdid, kelle abi oodatakse mitmetes riikides üle maailma.

Elektrilevi on Eesti suurim jaotusvõrguettevõte, mille halduses on 61 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama ning mis toob elektri kodudesse pea kõikjal Eestis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785