Elektrilevi ehitab Soome kaks alajaama

Elektrilevi automaatikaspetsialistide projekteerimisel ja seadistamisel valmib 2018 kaks 110 kV alajaama Soomes.

Uue aasta algul hakatakse koostöös Euroopa ühe suurima elektrienergiatootja Vattenfalli tütarettevõttega ehitama kaht alajaama Soomes: Helsingi külje all Jussla 110 kV alajaama ja Lahti lähistel asuvat Kansikkaantie 110/20 kV piirkonnalajaama.

Jussla alajaam hakkab varustama elektrienergiaga andmemajutusteenust pakkuvat Saksa ettevõtet Hetzner. Mõlemad alajaamad valmivad 2018. aasta sügiseks.

Elektrivõrgu automaatikud tegelevad alajaamade sekundaarseadmete ehk automaatika projekti väljatöötamise, projekteerimise ja seadistamisega. Automaatika eraldab võrgust rikkelise osa ning hoiab seeläbi vaatamata rikkele võimalikult suure osa võrgust töös.

Kuna Elektrilevi võrgus on erinevate ajastute ja tootjate seadmed – nii nõukogudeaegsed kui ka kaasaegsed lahendused, nii elektromehaanilised kui ka digitaalsed automaatikaseadmed, on siinsetest automaatikutest kasvanud kõrgelt hinnatud rahvusvahelised eksperdid, kelle abi oodatakse mitmetes riikides üle maailma.

Elektrilevi on Eesti suurim jaotusvõrguettevõte, mille halduses on 61 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama ning mis toob elektri kodudesse pea kõikjal Eestis.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed