10 soovitust edukaks ekspordiks

Foto: Innopolis Insenerid

Nii Venemaal, Soomes kui Rootsis kanda kinnitanud ja Norra ning Taani turgudel esimesed sammud astunud Innopolis Inseneride juhatuse liige Oivo Manninen pani kirja 10 soovitust, kuidas ehituskonsultatsiooniteenuseid edukalt eksportida.

Õpi tundma kohalikku turgu

Kuula juba turul toimetajate nõu ning tee nendega koostööd!Eesti ettevõtted on välisturgudel koostööpartnerid, mitte konkurendid!EAS & MFA võivad olla koht kust saada esimesed kontaktid ja soovitusedÕpi tundma kohalikke inimesi, nende kultuuri, väärtuseid ja mõttelaadi

Tee ekspordiplaan ja eelarve ning järgi seda targa paindlikkuse ning järjekindlusegaVali meeskonda õiged kohalikud inimesedTee selgeks kes on sinu kliendid ja milline on sinu väärtuspakkumine neilePea meeles, et alustad alati nullist ja alles hiljem tekib inertsSuhtle palju – loo ja kasvata kontaktvõrgustikkuLoo ja hoia usaldussuhteidOle valmis kohanduma kohaliku olukorragaVigu tuleb ikka ette, see on möödapääsmatu – koosta riskihaldusplaan!Varu kannatust!

Mannineni sõnul on tugeval inseneribürool Põhjamaades tööpõld lai, sest sealses heaoluühiskonnas on aina suurem puudus kõrgel tasemel inseneridest. Viie aasta jooksul on ettevõttel plaan jõuda Põhjamaade 300 juhtiva arhitektuuri- ja projekteerimisbüroo sekka.

Manninen räägib, kuidas Innopolis Insenerid on välisturgudel häid tulemusi saavutanud, milliseid vigu teinud ja kui palju see ettevõttele maksma läks 28. novembril Kultuurikatlas toimuval Eesti Ehituskonverentsil. Pane ennast kirja SIIN. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785