Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus avatud asfalditehasel puudub ehitusluba

Asfalteerimine.
Foto: Raul Mee
Tartu vallavalitsus algatas suvel Raadile kerkinud ning sügisel tootmist alustanud asfalditehase kohta väärteomenetluse, kuna sel puudub ehitusluba, kirjutas Tartu Postimees.

Kõnealune tehas kuulub osaühingule AC Tehased, mille omanikud on Asko Vester ja Silver Reiljan. Mõlemad on seotud Tartu kohalike tee-ehitusfirmadega: Vester osaühinguga RoadWest ning Reiljan osaühinguga Asfaldigrupp. Tehasele vajalikku maatükki renditakse nende sõnul Tartu vallalt.

"Kahjuks on jah selline olukord, et hakkasime kuu aega tagasi vallast kasutusluba taotlema ja tuli välja, et ajutine ehitis on samuti ehitis ning vajab ehitusluba," selgitas Vester tekkinud olukorda.

Vesteri sõnul tunnistasid nad vallas fakti, et nad on eksinud, kuid põhjendasid oma seaduserikkumist teadmatusega. "Vana ehitusseaduse järgi polnud ajutisele ehitisele luba vaja. Kõik Eestis olevad tehased on tegelikult teisaldatavad ja kellelegi pole väljastatud ehitusluba. Mõtlesime samamoodi, sest ka meie tehast on võimalik lahti võtta," rääkis Vester.

Tehase teine omanik Silver Reiljan märkis, et tekkinud olukord on kahe otsaga asi ning vihjas konkurentidele.

"Kellelgi oleme ikka pinnuks silmas. Meid on kaevatud ka keskkonnainspektsiooni ja korduvalt kontrollimas käidud, aga kõik oli korras. Kui see tehas ei vasta keskkonnanormidele, siis peaks kõik teised Eesti tehased ära hävitama, sest meie tehas on ju üks uuemaid," selgitas Vester.

Samas tunnistas Vester ek­­simust. "Seaduse mittetund­­mine ei vabasta karistusest. Nüüd ootame valla trahvi või mingit ettekirjutust," lausus ta.

Vester avaldas lootust, et tehast on võimalik siiski ka tagantjärele seadustada.

Loe pikemalt Tartu Postimehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785