Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: peeti Betooni tehnoloogiapäeva

Foto: Eesti Betooniühing
11. oktoobril peeti Tallinna Tehnikakõrgkooli suures saalis järjekordne Betooni tehnoloogiapäev, mille fookuses olid kogemuslood Maakri kõrghoone ja Eesti Rahva Muuseumi suurobjektidelt.

Päeva juhatas sisse Tehnikkõrgkooli ehitusteaduskonna dekaan Martti Kiisa.

Veiko Sumre Merko Ehitus Eesti AS-ist ja Tiit Roots AS-ist vaagisid Peri kõrghoone ehitamise iseärasusi ehituse betoonitööde teostaja vaatevinklist ning raketiste tarnija seisukohast. Kogu jutt käis konkreetse, ehituses oleva Maakri büroohoone näitel, mis suvel oma täiskõrguse saavutas.

Raigo Kalamees Riigi Kinnisvara AS-ist meenutas oma tööd Eesti Rahva Muuseumi tellija ehitusjärelevalvajana. „Aasta betoonehitise” tiitliga pärjatud ERM on kahtlemata üks suurimaid viimaste aastate ehitisi, kus just betoonitöid oli väga erinevaid sh ka väga keerukaid ning tegijaid-ettevõtteid mitmetes kümnetes. Samas, just kompetentse ja nõudliku ehitusjärelevalve käigus saavutati betoonitööde enamasti suurepärane kvaliteet.

Kaido Peremees Tuukritööd OÜ-st rääkis veealuste betoonitööde spetsiifikast suurepäraste veealuste fotode kaasabil.

Päeva lõpuks tutvustas uusimat betoonitehnikat Putzmeister Holding GmbH insener Tim Eberwein.

Loe Maakri kõrghoone ehitusest SIIT ja ERMi ehitusest SIIT. 

 

Veiko Sumre
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785