Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus kavandab arhitektuuri&shykonkurssi

Foto: Kaupo Kalda
Viru Keskus ja Viru hotell planeerivad ühist arhitektuurivõistlust Tammsaare pargi ja Narva maanteega piirneva ala uuendamiseks. Loodav lahendus peab ilmestama linnaruumi ja moodustama nii uuenenud Tammsaare pargi kui ka Peatänavaga ühtse terviku.

Viru Keskuse osalise uuendusprojekti arhitektuurikonkursi tingimuste ettevalmistamisse kaasatud ja kogu projekti läbivalt konsulteeriva arhitekti Ülar Marki sõnul on tegemist olulise koostööprojektiga linnasüdames, kus arhitektidel on võimalus luua märgilise tähtsusega ning linnaruumi ilmestav funktsionaalne nähtus.

“Planeeritava konkursi fookuses on Tammsaare pargi ja Narva mnt suunas avanev Viru Keskuse osa. Ümber oleks vaja projekteerida kogu kahekorruseline hoonemaht, mille maa-alusel osal asuvat toidukaupluse pinda on võimalik oluliselt laiendada hoone siseste olemasolevate laopindade arvelt,” rääkis Mark.

Viru Keskuse uuendamise arhitektuurivõistlust planeerivad ühiselt Viru Keskus ja AS Hotell Viru ning uuendamisse läheb Tammsaare pargi ja Narva maanteega piirnev ala. Konkursi tingimusi koostab arhitekt Tiit Sild ning konsultantidena on kaasatud valdkonna parimad eksperdid ja arhitektid. Žüriitöösse kaasatakse Tallinna linna ja Arhitektide Liidu esindajad ning valdkonna eksperdid. Konkursi väljakuulutamisest annab Viru Keskus teada meedia vahendusel.

Jalakäijate liikumine paremaks

“Üks linna prioriteete on kesklinna tihendamine ning tuua inimesed kesklinna tagasi, seda nii elukohtade kui ka pakutavate teenuste ja vabaaja veetmise võimaluste näol,” sõnas Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd.

“Viru väljaku funktsionaalsust jalakäijate ja liiklejate mugavuse seisukohast pole parendatud ligi 45 aastat, mil legendaarne hotell Viru avati. Toonased põhjused olid mõistetavad, tagati piirkonna eksklusiivsus ja vähene ligipääsetavus tallinlastele,” kommenteeris AS-i Viru Keskus juhatuse liige Ants Vasar.

“Nüüd tänu Peatänava projektile on jalakäijate mugav liikumine üheks prioriteetideks seatud ja see annab võimaluse kogu piirkonna väljanägemist ja toimivust paremaks teha,” lisas Vasar.

Ants Vasara sõnul on ainuvõimalik, et asetleidvaid muudatusi vaadataks kooskõlas ja koostöös ümbritsevaga.

“Planeeritava Viru Keskuse Tammsaare pargi poolse ja Narva mnt-le avaneva külje uuendamiskonkursi ettevalmistamisse oleme kaasanud parimad eksperdid, kes jätkavad ka võistluse jooksul ja lõppfaasis panustamist nii konsultantidena kui ka žüriitöös” rääkis Vasar. “Planeeritavas võistlustöös tuleb arvestada nii Tammsaare pargi kui ka Peatänava uuendustega. Meie soov on kogu piirkonna väärikust ja väärtust tõsta,” lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785