12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover: ühesuguste ootustega tellijaid pole

Foto: Endover Kinnisvara
Tellija jaoks on tänapäeval väga olulised tehnoloogiline innovatsioon ning erilahendused ja erimaterjalid, rääkis paljude põnevate kinnisvaraobjektide arendusega tuntust kogunud Endover Kinnisvara arendusosakonna juht Uku Tint.

23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil räägime hetkel töös olevate mastaapsete arendusprojektide kujunemisloost, ehitamisest finantseerimisest ja lõpptarbijate leidmisest. 

Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

 “Turg tegutseb vastavalt nõudlusele ja pakkumisele – kujundame toote vastavalt sihtrühmale ja sellele, millised on kliendi ootused. Toote kujundamine on meie jaoks pikk protsess. Enne lõplike arhitektuursete ja tehnoloogilise otsusteni jõudmist planeerime põhjalikult, millise tootega edasi arendusse täpselt läheme – millise tehnoloogia ja millise arhtitektuuriga. Kõikide klientide ootused pole sugugi sarnased,” nentis Tint.

Tema sõnul on Lasnamäe ja Mustamäe elanikel hoopis teised ootused kui jõukamal kesklinnas elaval kliendil. Jõukam ostja oskab energiasäästlikkust väärtustada, aga Mustamäest-Lasnamäest rääkides ostavad seal inimesed pigem hinda.

“Kalamaja piirkonnas kodu otsijad väärtustavad rekonstrueeritud hoonete puhul majade autentsust ja looduslikke materjale, tehismaterjalid on selliste projektide puhul välistatud. Kuigi energiatõhusus sellisel juhul kindlasti eeskujulik pole, tuleb lähtuda muinsuskaitse tingimustest.

Muinsuskaitsealal jäävad majas sageli samaks nii ukselingid kui uksed-aknad, see tähendab, et majad saavad renoveeritud kujul, nagu nad kunagi olid. Nendes piirkondades tähendab väljamüügihind, et arendajal tekivad teatud piirangud lahenduste valikul,” kinnitas ta.

Tinti sõnul on miljööaladel ja muinsuskaitse all olevates hoonetes ettevõtte kogemusel probleemiks nii muinsuskaitse ettekirjutised kui ka ametite seatud arhitektuursed ja tehnoloogilised piirangud. Lisaks erinevad kitsendused, mis tulevad toote iseärasustest. Kui soovid maja ilma kahjumisse jäämiseta maha müüa, tuleb kõiki otsuseid läbi selle prisma läbi kaaluda.

“Samas Volta piirkonnas oleme saanud kasutada tänapäevaseid lahendusi, nagu alumiiniumaknad ja soojapidavad seinad, millest tulenevalt on projekti lõpptulemus hoopis teine,” ütles Tint.

Endoveri arendusprojektid asuvad Tallinna kõrgelt hinnatud piirkondades äri-, meelelahutuse ja kultuurielu keskmes. Ettevõtte portfelli kuuluvad näiteks Tartu maanteel asuv luksuslik City Residence, premium klassi loftid endises Volta kvartalis Kalamajas ja endisest Mereakadeemia majast ümber ehitatav korterelamu Lasnamäel.

23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil kõneleb Uko Tint, mille alusel ettevõttes otsustakse arenduste valik, kuidas häid objekte leitakse ja mis kaasneb ühe elukondliku kinnisvaraarenduse müügiga. Pane ennast kirja SIIN.

 

Autor: Urve Kask, kaasautor

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785