Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko ehitab Riiga ligi 100 000 m² suuruse kaubanduskeskuse

Merko Läti tütarettevõte SIA Merks ja SIA M257 sõlmisid ehituslepingu, mille alusel hakkab SIA Merks ehitama Riiga Akropole multifunktsionaalset keskust. Keskuse kogupind on 98 000 m² ning ehituslepingu maksumus ligikaudu 100 miljonit eurot.

SIA Merks on otsustanud ehitustööde teostamisel kaasata partnerina ehitusettevõtte UAB „Mitnija“ osalusega 50:50, teatas ettevõte. 

Riiga aadressile Maskavas tänav 257 rajatav 98 000 m² kogupinnaga Akropole keskus hõlmab kaubanduskeskust, büroohoonet, liuvälja ja kinokompleksi.

Akropole näol kerkib Riia endise portselanivabriku kohale üks riigi suurimaid kaubandus- ja meelelahutuskeskusi.

Ehituslepingu tööd sisaldavad ka keskust toetavat ulatuslikku infrastruktuuri ehitust – parklad, ümberkaudsed tänavad ning haljastus. Keskuse ehitustööd algavad 2017. aasta aprillis ning nende valmimine on plaanitud 2019. aasta jaanuarisse. 

Merko on ehitanud Baltimaades erinevaid kaubanduskeskusi, sealhulgas Viru Keskus ja Kristiine keskus Tallinnas, Spice ja Spice Home keskused Riias, Panorama keskus Vilniuses ja Saules Miestas kaubanduskeskus Šiauliais. Praegu on Merkol töös 130 000 m² brutopinnaga T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitus Tallinnas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785