Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitab 2017 avas uksed

Autor: Erlend Staub
Täna algas Eesti Näituste messikeskuses Eesti suurim ehitusmess Eesti Ehitab 2017, kus ligi 300 ehitamisega või ehitusmaterjalidega seotud ettevõtet tutvustab ehitusala asjatundjatele ja –huvilistele uusi ehitusmaterjale – ja trende.

Messikeskuse neli statsionaarset halli, spetsiaalselt ehitusmessiks püstitatud kerghall  ning  avaväljakud mahutavad sel aastal ligi 300  messil osaleva ettevõtte viimaste aastate esinduslikuma väjapaneku.

Suurimate väljapanekutega osalevad käesoleval aastal Saint Gobain Ehitustooted AS, Vennad-Dahl AS,  Velux AS, Espak AS, Balteco AS, Airwave AS, Lasita Aken AS, Wienerberger AS, Paroc AS ja EM-Serv. 

Rahvusvahelised eksponendid tulevad messile Belgiast, Svetšist,  Saksamaalt,  Poolast, Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist.

„Ehitusmess on kui ehitushooaja kevadekuulutaja. Juba aastaid on just ehitusmess oodatuimaks kokkusaamiskohaks nii ehitusala ettvõtetele kui ehitushuvilistele,“ selgitab Eesti Ehitab 2017 messi projektijuht Epp Sultsmann. „Ehitusmessil tutvustavad ehitusala ettevõtted käesoleva hooaja uusimaid ehitusmaterjale ja ehituslahendusi, mistõttu mess on nii inspiratsiooniallikas kui parim teadmiste ammutamise koht Eestis.“

Messi teabeprogrammi raames saab kõigil messi kolmel päeval osaleda ehitusalastel seminaridel. Toimuvad töötoad nii katuse- kui fassaadimaterjalidest ja paigaldamisest kui ka energiasäästust ja nõuannetest värvimisel.

„Neli päeva vältavas seminariprogrammis saab teada innovaatiliste tehnoloogiate kasutusvõimalustest ehituses ning saab ka kuulda  uusimaid kogemusi ja oskusteavet erinevatel ehitusega seonduvatel teemadel,“ ütles messi Eesti Ehitab 2017 projektijuht Epp Sultsmann. „Ehitusmessilt leiab vajaliku koolituse nii ehitusvaldkonna professionaal kui oma kodu ehituse ja renoveerimisega tegelev majaomanik.“

Tänavu uus on Ehitusmessi raames toimuv ehitusala ekskursioon, kus Arhitektuurimuuseumi teaduri Mait Väljase juhtimisel külastatakse Pirita tee ja Maarjamäe arhitektuuriväärtusi.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785