Lõuna-Eesti suurima äripargi teine hoone sai nurgakivi

Tartu linna piirile loodava Rohelise Pargi arendaja AS Cesana Grupp ja Mapri Ehitus panid nurgakivi Intrac Eesti AS uuele Lõuna-Eesti esindus- ja teenindushoonele.

Maikuus valmiva hoone arhitekt on Lauri Nõmme. 

Esimesena valmis äripargis 2016. aasta aprillis AS-i Dimedium ärihoone, teatas ettevõte.

Eesti Maaülikooli ja Tartu Näituste naabruses ca 10 hektari suurusel maa-alal asetsev Roheline Park soovib koondada põllumajandus- ja metsandusettevõtete ning avatud looduslähedast mõttelaadi toetavate ettevõtete büroo-, kaubandus- ja teenindushooneid.

“Tänapäevane esmaklassiline arhitektuur ühes rohelise mõtteviisiga on realiseerumas läbi arendajate poolt 2016. aastal korraldatud arhitektuurivõistluse. Võidutöö juures tuleb lisaks kogu pargi lahendusele eraldi kiita kõrghoone kontseptsiooni, mille kohaselt on tulevikus Rohelise Pargi keskele ehitatava 16-korruselise hoone keskossa läbi mitme korruse planeeritud elusa taimestikuga talveaed. Sinna paigutatav taimestik paistab valgustatuna läbi klaasfassaadi tulevikus nii päeval kui ka öösel kaugele ja see saab olema korralikuks visiitkaardiks Tartusse saabujale,” rääkis Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk.

Roheline Park on nime saanud äripargi territooriumi läbiva Rohelise tänava järgi.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785