Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magus pala väikeinvestoritele: nutikas koeravilla

Autor: DM Assembly Line
Tänavu jõuab üle kogu maailma müügile Eestis tehtud koeravilla, mis on varustatud kõigi tänapäevaste targa maja lahendustega alates äpiga juhitavatest heli-, valgustus- ja küttesüsteemidest kuni neljajalgse sõbraga videokõnede pidamise võimaluseni.

Majja saab paigaldada automaatse söötmis- ja jootmissüsteemi või soojendusega voodi. Koeravillasid valmistava DM Assembly Line OÜ tootejuhi Hegert Lepiku sõnul kasutatakse koeravillades sisuliselt samu tehnoloogilisi lahendusi nagu kaasaegsetes eramajades ning nende sisutus ja detailid on sama läbimõeldud nagu luksusmööbel.

“Oleme nõu pidanud ka loomapsühholoogide ja –arstidega, kes on täpselt välja uurinud, mida meie neljajalgsed sõbrad oma elukohalt tegelikult soovivad,” selgitas Lepik ning lisas, et toote arendamisel on kaasa löönud tipparhitektid, insenerid ja käsitöömeistrid.

Selleks, et maja võimalikult hästi ilmastikuoludele või võimalikule hammaste teritamisele vastu peaks, kasutatakse siseviimistluses ainult tugevat puitu – tamme, pööki ja lehist ning mitmed detailid on ka alumiiniumist ja dolomiidist.

Koeramajade hinnad algavad 3000 eurost ning mida rohkem lisasid, seda kallim hind – näiteks võib Lepiku sõnul koeramajja paigaldada kasvõi kristallidega ääristatud põrandaliistud või eebenipuust voodi.

2015. aastal asutatud DM Assembly Line OÜ toodab ja müüb targa maja tehnoloogiaga koeramaju, mis valmivad Tallinna tehases ja mida müüakse üle kogu maailma.  

“Kuna tegemist on luksustootega, siis on toote tänasteks sihtturgudeks Ameerika, Austraalia, Kanada, jõukamad Euroopa riigid ning ka Moskva,” selgitas Lepik ning lisas, et rahvusvaheliste edasimüüjate hinnangul on aastane müügimaht vähemalt 200 koeravillat. Nutikas koeravilla jõuab turule sel kevadel.

Eestlaste poolt loodud koeravillasid tootvas ettevõttes saab läbi osaluspõhise ühisrahastusplatvormi Fundwise igaüks ka endale osaluse osta ning seeläbi koeravilladesse investeerida. Ettevõttesse on kokku investeeritud üle 200 000 euro.

Smart Dog House "Classic" from Smart Dog House on Vimeo.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785