Riito jäi PERHi parkla ehitusel jänni

PERHi parkla ehitus.  Foto: Raul Mee

PERHi parkla ehitus jäi toppama, sest hanke võitnud Riito Ehitus ei suutnud projekti lõpetada. Eile pidasid keskkriminaalpolitsei töötajad kahtlustatavana kinni Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) infrastruktuuritehnika teenistuse tehnikadirektori Ivo Milli, keda kahtlustatakse PERHi korraldatud riigihangete teostamise nõuete rikkumises ja kelmuses.

Riito Ehitus väidab saneerimiskavas, et ettevõttele tegi suurimat rahalist kahju Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) parkla ehituse projekt. Kahetasandilise parkla ehitamise käigus lisas haigla väidetavalt nõudeid ja tingimusi, mille täitmine oli kogenud ehitusjuhtide kasutamisest hoolimata kulukas ja aeganõudev. Selle tulemusena ei saanud Riito väidetavalt valminud ja kvaliteetselt teostatud töid üle anda ning tasu saada. Möödunud aasta maikuus hankeleping lõpetati.

PERHi tehnikadirektori Ivo Milli sõnul nõudis haigla selgesõnaliselt sätestatud tingimuste täitmist kohe ja kõrvale kaldumata. „Regionaalhaigla ei lisanud ehitustööde teostamise käigus riigihanke tingimustes sätestatutele mitte ainsatki lisanõuet,“ kommenteeris Milli ehitusfirma esitatud väiteid Äripäevale.

Milli kinnitusel juhtis haigla mitu korda ehitusfirma tähelepanu asjaoludele, mille täitmine sõltus otseselt Riitost ja mille täitmist ettevõte järjekindlalt ignoreeris.

Milli ütles, et haigla ei olnud varem Riitoga kokku puutunud. Nad olid küll kursis meediakajastustega, kuid eelnevatel hangetel, kus firma osales ja oli hinna poolest sobilik, võttis ta enne hangete lõppu pakkumused tagasi.

„Meil on piinlik meie patsientide ees,“ tõdes Milli, kuna juurdepääs haiglale on ebamugav. Ehitustöid jätkab järgmise riigihanke tulemusel parima pakkumuse teinud AS REMET.

Loe Ivo Milli vahistamise kohta siit ja täispikkuses artiklit Riitol pooleli jäänud ehitustööde kohta siit.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785