Ligi kümnel ehitusfirmal keskmine palk üle 3000

2015. aastal maksis ehitusvaldkonna kõrgeimat palka  Eesti turult lahkuv AS NCC Ehitus.
2015. aastal maksis ehitusvaldkonna kõrgeimat palka Eesti turult lahkuv AS NCC ...

Üle 3000-eurost keskmist kuupalka maksab Eestis üheksa ehitusettevõtet, selgub täna ilmunud Äripäev palgamaksjate edetabelist, kus on reastatud 550 ettevõtet töötajate keskmise palga järgi. Selgub, et 2015. aastal maksis ehitusvaldkonna kõrgeimat palka Eesti turult lahkuv AS NCC Ehitus, turul jätkuvalt tegutsevatest ettevõtetest on kõrgeim palk KMG Inseneriehituses.

550 ettevõttest koosnevas edetabelis on ehitusvaldkonna ettevõtteid 90 ning valdaval enamusel neist jääb keskmine kuupalk 2000 euro ümber.

Ehitusvalkonna parimad palgamaksjad on üldtabeli kolmas AS NCC Ehitus 8826 euroga, järgneb KMG Inseneriehituse AS 4853 euroga, järgnevad Steba Building 4212 euroga ning Mirontek OÜ 3988 euroga.

Kui üldiselt on kõrget palka maksva ettevõtte töötajate arv pigem väike, näiteks NCC Ehituses töötas 2015. aastal vaid kaks ja KMG Inseneriehituses 11 töötajat, siis suurema töötajate arvuga platseerusid tabelis kõrgematele kohtadele Fund Ehitus, kus töötajaid 46 ja keskmine palk 3368 eurot, ning 123 töötaja ja 3201 eurose keskmise kuupalgaga Farovent.

Tuntumatest ehitusvaldkonna ettevõttetest leiab tabeli eesotsast veel näiteks Saint-Gobain Ehitustooted AS-i keskmise palgaga 2789, Kaamos Ehituse 2490, Rudus AS-i 2367 ning Merko Infra AS-i 2294 euroga.

Edetabelid on koostatud ettevõtete viimaste, reeglina 2015. aasta, majandusaasta aruannete alusel. Osade ettevõtete puhul ei kattu aga majandusaasta kalendriaastaga. Keskmine brutopalk on saadud ettevõtte palgakulu jagamisel keskmise täistööajale taandatud töötajate arvuga aruandeperioodi jooksul. Ettevõtted on jaotatud sektorisse Eesti majanduse tegevusalade klassifikaatori (EMTAK) alusel.

Täismahus on palga TOP loetav Äripäeva vahendusel.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed