Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS TMB laienes Soome ja kasvatas kogukäivet

AS TMB juhatuse liikme Vallot Mangus
Foto: Raul Mee
Eesti, Läti ja Soome üks suuremaid monteeritavate raudbetoonelementide tootjaid AS TMB laienes Soome, kasvatas üheksa kuu kogukäivet 25% ligi 70 miljoni euroni.

 

AS TMB juhatuse liikme Vallot Manguse sõnul on tänu endiselt kasvavale Rootsi eksportturule ning toimivatele Eesti ja Soome siseturgudele lisaks käibele paranenud oluliselt ka kasumlikkuse näitajad. TMB kolmanda kvartali majandusaruande kohaselt kasvas summaarne puhaskasum võrreldes möödunud aastaga kaks korda, ulatudes 8,4 miljoni euroni.

Manguse kinnitusel teeb tänu Rootsi ekspordile viimastel aastatel väga häid tulemusi Läti tütarfirma SIA TMB Elements, mille käive peaks aasta lõpuks ületama 30 miljonit eurot ja kasum 3,5 miljonit eurot. “Ka Eesti tütarfirma OÜ TMB Element eksportis 15 miljoni eurosest 9 kuu käibest üle poole oma toodangust Rootsi,” lisas Mangus.Augusti lõpus laienes AS TMB ka Soome ning omandas AS Betonimestarit OY-le kuulunud kolm tehast. “Kuna Soome oli viimastel aastatel eksportturuna ära kukkunud, siis tekkis võimalus ja võeti vastu otsus oma tegevust lisaks Eestile, Lätile ja Rootsile laiendada ka Soome. Soome tehaste ost avas meile uue turu, tõstis võimekust ning võimaldab meil Skandinaavia suunal kompetentse ja kindla partneri kuvandit tugevdada,” ütles Mangus.“Soome investeeringuga seonduvalt võib tõdeda, et Betonimestarit OY tulemused on paremad ning äri- ja turusriskid väiksemad prognoositust. 9 kuuga on tehtud käivet üle 30 miljoni euro ja ärikasumit 4 miljonit eurot,” kommenteeris Mangus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785