Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektuuribiennaali installatsioonid ehitatakse puitmajatootjate abiga

TAB 2015 installatsioon Body Building, autorid Sille Pihlak ja Siim Tuksam.
Foto: Tõnu Tunnel
2017. aasta sügisel toimuva Tallinna Arhitektuuribiennaali installatsiooni avatud konkursiks esitasid oma portfooliod 200 arhitekti, kes tahavad haarata kinni võimalusest kavandada ja ehitada sündmuse ajaks Tallinna südamesse puidust installatsioon-paviljon. Võistluse eesmärgiks on toetada sünergia tekkimist puidutööstuse ja uuenduslikult mõtlevate disainerite ning arhitektide vahel.

Tallinna Arhitektuuribiennaal TAB on alates 2011. aastast toimuv rahvusvaheline arhitektuurifestival, mis tutvustab kohalikku arhitektuurikultuuri, käsitleb aktuaalseid teemasid arhitektuuris ning heidab pilgu valdkonna tulevikku.

Lisainfot konkursi kohta leiab siit.

Kaheetapiline rahvusvaheline avatud konkurss seab osalejatele üleskutseks luua ajutise iseloomuga väliinstallatsioon, kasutades innovatiivselt Eestis tegutsevate puitmajatootjate tootmisvõimalusi.

Installatsioonikonkursi žürii valib 1. novembriks esitatud portfooliote alusel välja arhitektid, kunstnikud ja tiimid, kes jätkavad teises etapis. Paviljon ehitatakse Tallinnasse, Eesti Arhitektuurimuuseumi ette 2017. aasta augustis ning see jääb avatuks kuni 2019. aasta arhitektuuribiennaalini. Installatsioonikonkursi kuraatorite, arhitektide Sille Pihlaku ja Siim Tuksami sõnul on konkursi lähteülesanne inspireeritud Claudia Pasquero püstitatud Tallinna Arhitektuuribiennaali (TAB) 2017 peateemast, mis uurib biotehnoloogiate ja arhitektuuri ning linnadisaini põimumispunkte ja ühist potentsiaali.

Rahvusvahelist žüriid juhib jätkusuutliku arhitektuuri tipptegija Michael U. Hensel (Oslo School of Architecture and Design), žüriisse kuuluvad ka TAB2017 peakuraator Claudia Pasquero, Martin Tamke (CITA KADK) ja Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor Triin Ojari.

Konkurss tekitas rahvusvaheliselt silmatorkavalt elavat huvi, tuues osalejaid muu hulgas isegi Indiast, Hong Kongist, Mehhikost, Araabia Ühendemiraatidest, Venezuelast, Hiinast ja Kuubast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785