Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. august 2016

Tallinn jätkab bussipeatuste betooniga sillutamist

Autor: Erik Prozes

Tallinna Kommunaalameti tellimusel jätkab Tallinna Teede AS betooniga sillutatud ühistranspordipeatuste rajamisega. Betooniga sillutatakse kolm bussipeatust. Peatustes, kus liikluskoormus on väiksem, kasutatakse tavapärast asfaltbetoonsegu.

Tänavu sillutatakse betooniga Mooni peatus Endla tänaval, Männi peatus Ehitajate teel  ja Kreutzwaldi peatus Narva maanteel. Paldiski maanteel Lille, Madala tänaval Randla ja  Vilde teel Kaja peatused  kaetakse tavapärase Contect seguga immutatud asfaltbetoonkattega.

Tööde lepinguline maksumus on 265 000 eurot ning tööd lõpetatakse oktoobrikuu alguses.

Tallinna Kommunaalamet alustas betoonkattega teede rajamise katseobjektidena ühistranspordipeatuste korrastamisega juba 2014. aastal. Betoonkattega ühistranspordipeatuste rajamisel tehti esimene katse Sõle tänaval Nisu peatustes, kus katsetamise eemärgil rajati linnast väljuva suuna peatus betoonkattega ning linnasuunaline peatus tavapärase Contect seguga immutatud asfaltbetoonkattega.

„Kuna peatusealad on üldjuhul taskulahendusega, kus peatuvad ainult ühissõidukid, mis naastrehve ei kasuta, katsetati betooni just ilma taskulahenduseta peatustes, mida läbib ka tavatransport,“ selgitas kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik linnavalitsuse pressiteates.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688