Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unikaalne büroohoone ajaloolisesse majja: vaated enne ja pärast

Foto: Arhitect 11
Äripäev kolib tuleva aasta suvel uutesse bürooruumidesse, mida hakkab sel nädalal sõlmitud lepingu alusel renoveerima Nordecon. Vaata ülevaadet järgmise aasta kevadeks valmivast unikaalsest büroohoonest ajaloolises Lutheri mööblivabriku masinasaalis.

Vana-Lõuna tänaval asuvas mööblivabriku masinasaalis on kokku pinda umbes 7 000 m2, mis renoveeritakse seitsmeteistkümneks büroopinnaks, millest pool läheb Äripäeva kasutusse.

„Hoone rekonstrueerimine on suur väljakutse, sest soovime tänapäevaseid tehnoloogilisi lahendusi varjus hoida, eksponeerides hoone ajaloolist arhitektuuri,“ ütles Lutheri Ärimaja arendaja Uko Paasik. 

Kuidas hakkab välja nägema Äripäeva 2300 m2 avatud büroopind renoveeritud hoones?

Renoveerimistööde käigus luuakse kaasaegne interjöör, kombineerides omavahel olemasolevad betoon- ja klaaspinnad Lutheri mööblitootmises laialdaselt kasutatud vineeriga. „Olen kindel, et ehitus on  kvaliteetne ning omaaegset ja arhitektuurimälestistele nõutavat taset järgiv,“ sõnas Paasik.

Äripäev sõlmis lepingu uuele kontoripinnale arendajaga Lutheri Ärimaja OÜ eelmise aasta sügisel. Uude kontorisse, mis asub aadressil Vana-Lõuna 39, plaanitakse kolida järgmise aasta juunis. Kontori sisekujunduse loob arhitektuuribüroo Arhitect 11, autoriteks Illimar Truverk ja Hannelore Kääramees.

Rajati aastal 1912 tollal nii Eesti kui Baltimaade kontekstis uuenduslike raudbetoontarinditega.

Vabrikuhooned projekteerisid tuntud Peterburi arhitektid Nikolai Vassiljev ja Aleksei Bubõr, kes muu hulgas projekteerisid ka Lutheri villa (tänane „Õnnepalee“) ja Draamateatri.

Oli 20. sajandi alguses ühe suurima klaaskatusega hoone Baltimaades.

Lutheri kvartalihoonestus on täna arhitektuurimälestisena muinsuskaitse all.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785