Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra kuningapaar esitleb eestlaste kavandatud matkamaja

Norra kroonpints Haakon (paremalt teine) ja DNT esindajad KOKO arhitektide projekteeritud Nye Skåpet matkamaja ees Oslo kuningaaias.
Foto: KOKO
Norra kuningas Harald V ja Norra matkaühingu auliige kuninganna Sonja esitlevad 25 valitsemisaasta täitumise puhul kuningaaias ühte Norra traditsioonilist ja ühte nüüdisaegset matkamaja. Nüüdisaegse matkamaja on projekteerinud KOKO arhitektid.

Matkamine on südamelähedane paljudele norralastele ja nii ka kuninglikule perekonnale. 

 

Kuningaaias eksponeeritav KOKO arhitektide moodne matkamaja on osa Stavanger Turistforeningi rajatavast uuest sihtpunktist Stavangeri lähedal mägedes, mis avatakse 21. augustil. Ehituses olev mägimajakeste kompleks asub inimasustuseta mäestikus väikse mägijärve kaldal ja sinna jõudmiseks tuleb esmalt ette võtta pooleteisetunnine matk. Hooned rajatakse matkajate ja turistide seas populaarsesse piirkonda Lysefjordi ja Pulpit Rocki lähedusse. Matkakompleksi kuuluvad üks põhihoone, viis väiksemat majutusmajakest, saunamaja ja üks abihoone. 

 

Andrus Kõresaar KOKO arhitektidest ütles: "Turistforening on jagamismajanduse hea näide, mis on toiminud juba ligi 150 aastat ja nüüd teostatakse matkakompleksi kontseptsioon, mis on ühtaegu põnev nii tellijale kui meile endile!"

 

1868. aastal loodud DNT-l  (Den Norske Turistforening – Norra matkaühing) on tänaseks rohkem kui 270 000 liiget, hallatakse ja hooldatakse 500 mägimaja, 20 000 km ulatuses märgistatud matkaradasid ja 7000 km ulatuses suusaradasid. DNT tegevused põhinevad vabatahtlikul tööl, mida tehakse igal aastal kokku rohkem kui 175 000 tundi.

 

KOKO arhitektide uudse lahendusega Nye Skåpet ja traditsioonilise matkamajaga saab tutvuda Oslo kuningaaias alates 13. juunist kuni 30. septembrini, teatas ettevõte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785