Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pagulasvoog tiivustab majatootjate äri

Mateki tehasemaja Norras.
Foto: Eesti Puitmajaliit
Eesti moodulmajade tootjad püüavad ampsata tükki kasvava sisserände tõttu järjest magusamaks muutuvast pagulasmajade turust, ekspordipotentsiaali usutakse jätkuvat.

„Turg alles avaneb, selle kestvust prognoositakse 5 kuni 90 aastani: pagulastele on vaja esialgset eluaset, püsivat eluaset, siis koole ja lasteaedu. See on pikk protsess. Päris hea hoog on võimalik sisse saada,“ ütles moodulmaju tootva Akso-Hausi juhatuse liige Andres Samarüütel Äripäevale.

Suurim turg pagulasmajadele on Saksamaal. Akso-Haus saatis veebruaris-märtsis Saksamaale 45 moodulmaja, käivad läbirääkimised uuteks lepinguteks. „Järgmised mahud on tuhandetes moodulites,“ avaldas Samarüütel.

Saksamaale on oma toodangut müünud ka teine moodulmajade tootja Harmet ja puitkarkarkassmaju valmistav Nordic Houses.

„Oleme natuke hädas Saksamaa turu saamisega, kuna Poola tehased on vahel, aga tahame Saksamaale minna, sest seal on ikkagi 80 miljonit inimest,“ ütles Harmeti juht Toomas Kalev. 

Loe täispikkuses artiklit Eesti puitmajatootjate ekspordikasvust Äripäevast.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785