13. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kogenud BIMi kasutajad annavad avaliku loengu

Jeremy Thibodeau Regionaalne BIM-manager, Skanska USA Building
Foto: BIMSummit Estonia
Eestis seni suurim ja uudse lähenemisega BIM-teemaline konverents BIMsummit 2016 raames toimub avalik loeng, kus jagavad oma kogemusi ülemaailmselt tunnustatud BIM-visionäär Fred Mills Inglismaalt ja Jeremy Thibodeau – kogenud BIM-manager USAst. Loengul saab täpsema ülevaate BIMi olulisusest ehitussektoris ning selle rakendamisest praktikas.

„Kõikides ehitusettevõtetes mõeldakse, kuidas muuta töö efektiivsemaks, säästa aega ning vähendada vigu ehitusprotsessis. BIM-tehnoloogia ja sellest tulenevate uudsete juhtimismeetodite kasutuselevõtt on üks potentsiaalsetest lahendustest,” ütles Nordeconi BIM-projektijuht ja BIMsummiti korraldaja Miina Karafin. „Avalik loeng, mis toimub kahepäevase BIMsummiti raames, on mõeldud kõigile, kes ehitusega kokku puutuvad. Ka neile, kes BIMist veel midagi ei tea, aga tahaksid teada.”

Viimasel ajal on tugeva signaali andnud BIMi projektides rakendamise osas mitmed tellijad, sh Riigi Kinnisvara AS ja Maanteeamet.

„Riigi Kinnisvara ASis (RKAS) on BIM juba tänane päev ja me tellime kõigi uute hoonete projekteerimise BIMis, selle mittekasutamine on pigem erand,“ ütles RKASi BIM projektijuht Silver Ader. „RKAS on võtnud selge suuna, et BIM-tehnoloogia jõuaks projekteerijate töölaualt ka ehitusplatsile ja mis veelgi olulisem – sealt edasi ka kinnisvara haldusesse ja hooldusesse. RKASis on juba algatatud Eestis esimene pilootprojekt BIM haldusmudeli loomiseks Eesti Rahva Muuseumi uue hoone põhjal,“ lisas Ader.

„BIM temaatikale keskendudes proovime leida vastuse küsimusele, mis ikkagi motiveerib ehitajat Eestis BIMi rakendama. Kuigi termin BIM ei ole enam Eestis uus, siis just selle rakendamine ja väärtuse tõstmine nii ehituse tellija kui peatöövõtja silmis on see, mis MTÜ BIMsummiti liikmete meelest vajab enim tähelepanu,“ rääkis Risto Vahenurm.

BIMsummitil jagavad oma kogemusi näiteks René Schumann, Erik Sanford, Jeremy Thibodeau, Fred Mills, Reet Kalmet, Silver Neemelo, Andrus Kõresaar, Avo Ambur, Virgo Sulakatko ja teised. 

Avalik loeng on tasuta ning toimub 20. aprillil, rohkem infot BIMSummiti kodulehel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785